torsdag 19. mai 2016

Brokk i mellomgulvet

Spiserøret går så over i magesekken like under mellomgulvet. Et indirekte brokk trer ut gjennom den indre (dype) lyskeringen og kan via lyskeskaden nå helt ned i testikkelpungen, mens et direkte brokk poser ut i fovea medialis. Lårbrokket bryter ut gjennom lårringen og lårkanalen nedenfor lyskebåndet, mens navlebrokket trer fram gjennom navleringen.


Mellomgulvet er en flat, bred muskel som skiller brysthulen fra magehulen. Gjennom muskelen passerer spiserøret som går over i magesekken like under mellomgulvet. Hos noen glir øvre del av magesekken opp i brysthulen gjennom en utvidet åpning i mellomgulvet. Det foreligger et mellomgulvsbrokk.


Når de muskelfibrene i mellomgulvet trekker seg sammen, strammes og senkes muskelkuppelen slik at volumet i brysthulen blir større. Når brysthulen blir større blir trykket i brysthulen mindre, og luft suges inn i lungene (innånding). Når brokk skjedde senere, kalles vanligvis en hiatal brokk.


I praksis er det imidlertid begrepene brukes ofte om hverandre. Hva skjer når en brokk i mellomgulvet Et brokk kan forårsake ingen symptomer i mellomgulvet. Brokk noen ganger kan det også være tilstede i lang ti før det blir detektert. Den ene typen er slik at toppen på magesekken kan gli opp og ned gjennom et litt for rommelig hull i mellomgulvet.


Dette er faktisk svært vanlig, og noen studier tyder på at nesten av oss har et slikt mellomgulvsbrokk! Som regel gir de ingen plager. Spiserørsbrokk (hiatus hernie) oppstår når en del av magesekken glir opp i brysthulen.


Brokk (latin hernie) er en vanlig tilstand som innebærer at litt av innholdet i bukhulen passerer ut igjennom en av åpningene i muskellagene som utgjør bukveggen, og danner en kul under huden. Hullet i bukveggen blir kalt brokkporten. Ofte kommer en slik brokk -kul når trykket i bukhulen øker, og kulen forsvinner når trykket er lite. Brokk i mellomgulvet slik at øvre del magesekken glir opp i brysthulen (som et brokk ). Svekket lukkemuskel nederst på spiserøret (LES) slik at surt innhold fra magen kan gli tilbake opp i spiserøret. Oppgulping av surt innehold fra magen gir symptomer som sure oppstøt, halsbrann og smerter bak brystbeinet.


Når et brokk ikke kan dyttes inn igjen, kalles det irreponibelt eller inkarserert. Dette øker faren for komplikasjoner, og du bør oppsøke lege. Hos menn kan store brokk sige ned i pungen. Dette kan gi hevelse og være smertefullt. Det er alltid en viss fare for at et brokk fanges i brokkåpningen.


Da kan blodtilførselen til brokket bli. Ved et fiksert brokk vil en del av magesekken trenge gjennom mellomgulvet og bli sittende der. De fleste tilfeller er ikke alvorlige.


Det er imidlertid en risiko for at blodet som strømmer til. Diafragmahernie er en medfødt, der ved fødselen er tilstede hull i membranen. Membranen er en partisjon, skille bryst og buk hulrom. Når en brokk av membranen, noen av legemene, som vanligvis ligger i magen, flytte inn i brysthulen.


Også kalt en hiatus brokk , er en hiatal brokk en anatomisk abnormitet som oppstår når den øvre delen av magen stikker fra bukhulen inn i brysthulen. Dette utstikket skjer gjennom en ventil åpning i mellomgulvet kalles lavere esophageal sphincter (LES). Den delen av den øvre del av magen som stikker inn i brysthulen kalles en hiatushernie.


Symptomer på brokk i mellomgulvet. Laboratorie- og instrumentelle metoder for diagnostisering av diafragmahernie. Klinikk membran brokk Det avhenger av komprimering og knekk i hernial ring abdominal organer ford inn i brysthulen, som falt gjennom åpningen, og ved dysfunksjon av mellomgulvet. Du skriver at du har mellomgulvsbrokk (hvordan ble den diagnostisert?).


Ved et mellomgulvsbrokk glir en del av magesekken gjennom mellomgulvet og opp i brystet. Sangere og folk som deltar i aktiviteter som yoga eller andre pusteteknikker lærer å kontrollere pusten sin ved hjelp av mellomgulvet sitt. Et mellomgulvsbrokk er ufarlig men kan være svært ubehagelig. I stedet for å ta inn luft til den øvre delen av lungene, bør man konsentrere seg om å fylle magen og sidene av kroppen. Har du noen råd til meg om hva jeg skal gjøre?


Det hjelper ikke med slanking heller, for ved mellomgulvet er det blitt større og hardere. Svar: Hard klump i mellomgulvet etter år med mellomgulvbrokk. Du beskriver en hard kul i mellomgulvet som blir større og hardere, samtidig med økende symptomer fra mellomgulvbrokk. Hei, jeg er født med kronisk brokk i mellomgulvet , så er jo ikke det samme som du har i såfall, men smertene du beskriver er veldig like di jeg har.


En hiatal brokk er en tilstand der en del av magen protudes gjennom et hull i det området av mellomgulvet. Hiatal brokk kan forårsake betydelig ubehag. Til tider kan de behandles med medikamenter og livsstil modifikasjon. Noen tilfeller krever kirurgi.


Før effektiv behandling kan startes, må diagnostiske tiltak bli utført av en medisinsk.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg