La oss gjøre hverdagen enkel, gøy og koselig med tusenvis av produkter for et enklere hjem. Ha eventuelt i mer mel til deigen slipper bollen. Del deigen i like store deler. Ha i rosiner og trill runde boller.
Deigen inneholder en god del smør, melk, sukker og egg og gir KNALLGODE BOLLER ! Pynt bollene gjerne med dryss av perlesukker på toppen.
Hei, har fulgt oppskriften slavisk to ganger nå. Oppskriften gir stk. Får ikke bollene til å heve. Den første gangen brukte jeg tørrgjær. I dag prøvde jeg med fersk gjær.
For er vant med å heve først, så trille ut boller , så etterheve før man sette i ovnen. Så når jeg skriver at dette er verdens beste boller , har jeg mange som er enig med meg i akkurat det. Disse bollene har jeg bakt sammen med mamma hundrevis av ganger helt fra jeg var bitteliten.
Boller med tørrgjær. Vi har mange oppskrifter på boller og det finnes en hel jungel å gå seg vill i. Hva som er den beste oppskriften, er ikke godt å si. Noen liker de søte – andre ikke.
En bolledeig kan lages på flere måter. De med cølaki kan få ferske og saftige boller. Her er oppskriften på en glutenfri bolledeig som har både kesam og gjær, men som bruker fiberhusk og glutenfritt mel.
Det finnes ingen fasit. Jeg har aldrig fått til boller , prøvd i hvertfall oppskrifter. Men nå greide jeg det!
Disse var jo sååå nydelige:) var redd når jeg måtte bruke tørrgjær og glemte meg med å hive opp i alle melet med en gang. Rull runde fine boller og plasser dem ved siden av hverandre, litt tett, i en form som er ca. Dekk med plastfolie og la etterheve i ca. Pensle med egg og stek på 1grader i ca.
Server dem gjerne lune og med melisglasur. Rull ut boller Dryss litt hvetemel på bakebordet og hvelv deigen over. Vil du ha rosiner i bollene , drysser du det over deigen og elter dem inn nå før du deler deigen opp i like store biter.
Rull hver deigklump ut til en bolle og sett den over på stekebrettet.
Fyll de saftige bollene med smaken av kanel og sukker. Disse hjemmebakte bollene egner seg også veldig godt til å fryse ned. Dermed har du noe godt på lur dersom du skulle få overraskende besøk. Elt deigen i kjøkkenmaskin med eltekrok på lav hastighet til den slipper bakebollen.
Dersom deigen er for fuktig tilsettes mer mel. Bruk minst mulig mel for å få et saftig sluttresultat. Når deigen slipper bollen , økes hastigheten på eltingen. Total eltetid bør være ca. Elting for hånd krever ca.
Bland mel, tørrgjær , sukker og kardemomme i en bakebolle. Varm opp melken til ca °C og rør den deretter inn i melblandingen. La deigen heve til dobbel størrelse. Er du misfornøyd med bollebaksten og synes bollen blir kompakte og kjedelig?
Prøv vår oppskrift med både gjær og litt bakepulver i deigen som gir luftige og fristende boller. Pisk sammen egget, og pensle bollene rett før steking. Sett stekeovnen på 2grader. Ved bruk av Idun Mors hjemmebakte - Ferskere bakst, vil bollene holde seg ferske og fine lenger! Baker disse bollene med jevne mellomrom og de hever seg veldig fint og blir gode!
Vann, olje, sukker, salt has i eltebollen. Tørrgjær blandes med melet, hvis fersk gjær brukes løses den opp i vannet. Melet eltes inn i det våte.
Deigen eltes godt, heves til dobbelt, slå den ne og la den heve til dobbel en gang til. Har ikke angret på det – har laget et titalls runder med denne oppskriften nå, og det funker hver eneste gang. Har også prøvd med levende gjær, fersk gjær i pakke og tørrgjær.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.