torsdag 19. mai 2016

Hvor lange skal carvingski være

De andre faktorene kan være kjørestil, skiens form, og selvfølgelig egne preferanser. Erfarne skikjørere har ofte mange tanker om hvor lange skiene skal være. Det er viktig å finne ut hva som fungerer best for akkurat deg.


Generelt sett vil en kort ski være lettere å kontrollere, og lettere å svinge med. Korte ski føles mer lekne. Hvor lange skal alpinski ski være ? Velger du kroppslengde blir det aldri feil, det er det tryggeste. At finde den rigtige længde på ski, når man køber eller lejer, kan være forskellen på succes eller fiasko!


Det spiller i hvert fald en stor rolle i hvor sjovt man får det med skiløbet. Kroppslengden er utgangspunktet. Referansepunktet har alltid vært utøverens lengde og hvor lang skien skal være i forhold til denne.


Hvor lange skal carvingski være

En nybegynner blir anbefalt å starte med et par slalomski med samme lengde som en selv, og gjerne runde av nedover om skilengden ikke matcher kroppslengden. Høres bra ut det der. Det man egentlig skal gå etter på slike ski er vekten, er ingen ekspert, men hvis du ikke er rundt 1kg så høres de skiene bra ut. At carvingski på1kjentes lange ut er forståelige, de skal vel egentlig være kortere? Ved riktig stavlendge skal du nå ha grader bøying i albueleddet.


Med ski på beina: Hold korrekt på staven. Du skal nå ha graders bøy i albueleddet. For korte staver medfører at du lener deg for langt fremover, mens for lange staver medfører en for oppreist kjørestil og vanskeliggjør det å plante- og svinge rundt staven. CARVINGSKI - Her finner du et stort utvalg carvingski.


Hvor lange skal carvingski være

Disse skiene er først og fremst utviklet for kjøring i preparerte løyper, og har derfor spesielt gode egenskaper på dette området. De fleste skiene i denne kategorien leveres med integrert alpinbinding. Det er flere grunner til dette, blant annet at noe av skilengden går bort i baktuppen. Den siste målinga er egentlig bare en sikkerhetsmåling.


Den foregår på en helt plan overflate hvor personen som skal ha skia står oppå. Dette er kun en sikkerhet hvor man ser at verdiene fra målingene stemmer. Dette får vi natruligvis ikke gjort ved netthandel. Men du kan være trygg på at skiparet vi plukker ut passer deg svært bra.


Hvor lange skal carvingski være

Obs storhandel lønner seg. Vi har merkevarene til lave priser. En klassiskski har et spenn som er laget sånn at du skal kunne trykke hele skien ned i snøen for feste når du sparker fra, samtidig som festesonen ikke skal berøre snøen når du glir med lik vekt på begge skiene. En fin tommelfingerregel når man skal velge staver er at man holder i staven og lar overarmen ligge inntil kroppen.


Man ser på vinkelen man får i albuen, den skal ca vær grader. Det råder mye forvirring – også blant erfarne skiløpere – om hvor lange stavene skal være. Skal du kjøpe nye skistaver?


Hvor lange skal carvingski være

En ting er ihvertfall sikkert, det er veldig lite morsomt å gå med staver som er for korte eller for lange – selv om du planlegger. Jeg mener også at skiene bør ligge cirka på utøvers lengde. Men når alt kommer til alt er det veldig individuelt hva en person liker å kjøre på.


Man må også tenke på at tuppen bake spiser bort litt an lengden på skien, så twintip kontra vanlig carving bør twintipski være litt lengre. Personlig er jeg ca. Det kommer ann på hvor nøye man vil være med skikjøpet, for vanlige turski holder dette målet i massevis, for konkurranseski og fjellski som skal brukes mye kan det være greit å bygge målene sine på tidligere erfaringer, og på standardmål ettersom hva bruksområdet er. Har vært syk siden natt til lørdag. Men det som virkelig irriterer er at jeg så vid.


Selv syntes jeg sistnevnte var litt tvilsom. Her er det lagt stor vekt på at man skal gå langt og bratt med skiene slik at disse ofte. Har hørt at det varierer med moten, hvor lange skal de være i. Jeg skal kjøpe meg nye slalomski, men er litt usikker på hvor lange de skal være.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg