tirsdag 21. mai 2019

Møre koteletter

Møre koteletter

Jeg tenker alltid på skrekk og gru på koteletter stekt på panna. Resultatet blir etter min erfaring veldig tørt og kjøttet blir hardt. Slik lager jeg møre koteletter. Legg ferske eller opptinte koteletter i en ovnsform.


Møre koteletter

Legg i grønnsaker du har feks løk, paprika og tomater. Saftige svinekoteletter. Hvorfor er det sånn, og finnes det en metode som sikrer at sistnevnte variant også blir saftige og møre ? Fortviler du over tørre koteletter , som enten svir seg i panna eller setter seg fast på grillen? Her får du restaurantkokk Kristian Hamnaberg sine beste tips for å få saftige og møre koteletter.


Møre nakkekoteletter er så godt! Jeg pleier å steke kotelettene litt i pannen først slik at de får en stekeskorpe. Hvordan få saftige svinekoteletter? Koteletter i form er en spennende måte å servere koteletter på!


Men som pulled pork, panerte, saltet eller i ildfast form kan koteletter faktisk bli skikkelig godt. Jeg synes det er umulig å få slike koteletter møre bare ved å steke dem. Jeg bruner dem lett i panna.


Legger de over i langpanna og langsteker dem innpå ovnen i en time på 1grader. Heller 2-dl buljongvann i panna slik at kotelettene mer kokes enn stekes. Langstekte koteletter. Lei av stekesprut og tørt kjøtt?


Idag lager vi langstekte pestomarierte nakkekoteletter med ris, gulrøtter og sukkererter. Forvarm ovnen til 1grader. Smør inn en stor ildfast form med olje eller smør. Deilige saftige og møre svinekoteletter med brun saus og potetstappe. De siste årene har svinekoteletter vært noe som kun har blitt brukt på grillen, ofte med det resultatet at jeg angrer på at jeg ikke kjøpte nakkekoteletter isteden.


Nakkekoteletter kan også tilberedes på tradisjonelt vis i en leirgryte eller ildfast form. Beregn timer på 1°C, og du får svært møre koteletter og nydelig kraft til saus. Kjernetemperatur ferdig tilberedt. Når kjøttet først er i ovnen, lager det jo nesten seg selv.


Møre koteletter

En super middag å invitere gjester på. Hvis jeg har veldig mange koteletter , legger jeg dem på skrå oppå hverandre i langpanna, og dytter smør og grønnsaker nedimellom kjøttstykkene. Det er litt vanskeligere å snu på dem på denne måten, men møre blir de nesten uansett. Mine koteletter har en tendens til å bli litt tørre, og jeg vil gjerne prøve noe nytt hvis det kan gjøre dem litt saftigere. Kanskje har du andre ting enn matlaging på programmet, eller du har bare mest lyst til å rusle rundt i pysjen og la humla suse?


Da er langtidsstekte koteletter et ypperlig valg. Disse kotelettene blir utrolig møre , og lager seg nærmest selv mens du pusler omkring med noe helt annet. Jeg får alltid skryt for kotelettene mine, og de er nesten uten unntak møre og saftige. Trekk pannen vekk fra platen og legg et lokk over.


Brun kotelettene raskt i varm panne 2-minutter på hver side og dryss på salt og pepper. La kotelettene ettersteke i ca. Dette ble utrolig gode koteletter ! Jeg lagde saus av alt stekefettet fra kotelettene (det var ganske mye sky).

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg