fredag 2. mai 2014

Hvordan starter vannkopper

Stort utvalg av Starter hos Boozt. Alltid gode priser! Kjøp Starter hos Boozt. Boozt har 6kvalitetsmerker og enkel retur!


Hva er egentlig vannkopper ? Vannkopper er veldig smittsomt, og er vanligst hos barn. Det skyldes et virus som kalles Varicella Zoster. Hvordan ser vannkoppene ut?


Den gir ofte kløende hudutslett med blærer, men forløpet er som regel godartet. Sykdommen skyldes et virus med navnet varicella-zoster. Man smittes med varicella-zoster virus.


Slike opplysninger er også viktige i en situasjon når karantene til vannkopper blir annonsert i barnehage eller skole. Vi var sammen med noen barn for 14dager siden som nettopp var ferdig med sine vannkopper. Slik vet du at barnet har vannkopper ABC Nyheter 19. Hvis du har hatt vannkopper én gang, kan du ikke få det igjen. Du kan derimot få helvetesild senere i livet, fordi virus har ligget sovende i dine nerver.


Men hvordan kan foreldre lindre plagene for et barn som har vannkopper ? Vi anbefaler A-Derma Cytelium som sprayes på, eller Hvitvask-sinkliniment som pensles på utslettet, sier Silje Furuseth, farmasøyt i Apotek1-kjeden. Begge gir en kjølig lindring som stopper kløen. Av og til kan også friske mennesker få komplikasjoner av vannkopper.


Utslettet kan bli betent. Det er også en viss risiko for å få nerveskade, lungebetennelse og leverskade. De fleste flyselskaper vil ikke la folk reise hvis de har vannkopper. Forløpet av vannkopper er vanligvis mildt hos barn med normalt immunforsvar. De fleste barn får sykdommen i løpet av småbarnsalderen, og de blir derved varig immune.


Ved fylte år er prosent av befolkningen immune. De aller fleste får sykdommen mens de er barn og blir da immune etterpå. Voksne som ikke har antistoffer mot vannkopper , da disse ofte blir mye sykere enn barn.


Kvinner som ikke har hatt vannkopper og planlegger å bli gravid. Vaksinen må gis måneder før svangerskapet og kan ikke gis under svangerskap. Dersom mor får vannkopper før 20.


Lindrer symptomer ved vannkopper , som irritasjon, kløe og overfølsomhet. Mykt skum som er lett å påføre og som absorberes raskt og lett av huden. PoxClin CoolMousse er basert på et patentert bioaktivt 2QR-kompleks, som bidrar til å beskytte og lindre den irriterte huden. Viruset overføres med dråpesmitte (aerosoler) eller ved direkte kroppskontakt hvor den friske kommer i kontakt med væsken fra en eller flere blemmer hos den syke.


Min åring har fått prikker, en væskefylt prikk i ansiktet, en på magen i kveld. Kan dette være starten? Han var sammen med en nabohuset for ca uker siden som hadde vannkopper. De satt i hver sin sofa og så på barne tv. Anonymous poster hash: 7aec5.


Siden smitten gir livsvarig immunitet, forekommer vannkopper meget sjelden hos voksne, men voksne som tidligere ikke har vært infisert, kan utvikle sykdommen. Hvis man aldri har hatt vannkopper , kan man forsøke å unngå smitte ved å unngå kontakt med personer med vannkopper eller helvetesild. Hvis immunforsvaret er sterkt nedsatt, er man særlig utsatt for å få alvorlige tilfeller av helvetesild.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg