fredag 10. juli 2015

Elevtekstanalyse

Utdrag Innleiing I denne oppgåva vil eg analysere ein elevtekst eg har vald frå perioden min i praksis. Eg vil starte med å presentere teksten, og kva for slags rammar eleven arbeidde ut i frå når den vart skriven. Tekst: ”Sykebesøk”, av jente år. Innholdet i denne teksten som eleven skriver, ser ut til å være selvopplevd. Fortellingen strekker seg over et relativt langt tidsrom (et år), og det forbauser litt at eleven husker detaljer fra det som skjedde for såpass lenge siden.


Teksten er en elevtekstanalyse av en tekst skrevet i 1. Oppgaven er skrevet på nynorsk på høyskolenivå og fungerer som en innføring i hvordan elevtek. Noen lærere eller andre som er god på dette? Jeg er førsteårsstudent på lærerstudiene og har fått til oppgave å gjøre en elevtekstanalyse med hovedvekt på sjanger, komposisjon og setningsnivå. Noen som har lyst til å hjelpe meg, jeg er ganske godt i gang, men står litt fast på setningsnivå. Et emne jeg sent glemmer.


Først er det viktig å skaffe seg litt informasjon om eleven og tekstoppgaven. Treffer eleven sjangeren? En forutsetning er at eleven kan sjangertrekkene for valgt sjanger. Elevtekstanalyse av Knut Anders Løken - tilbake til hovedsiden Skrivesituasjonen.


Elevtekstanalyse

Det er naturlig å redegjøre kort om kjente forhold ved skrivesituasjonen allerede i innledningen av en elevtekstanalyse. Uddrag Hva er mellomspråk? En kort og grei definisjon av mellomspråk kan være: Det språket en innlærer bruker når vedkommende lærer seg et nytt språk. Barn og unge skriver i mange i dag i mange sammenhenger. De skriver tekstmeldinger og e-post, de chatter på nettet, de skriver dagbok, brev, blogger osv.


Mye av det barn skriver, produseres faktisk utenom skolen. Da vi var i praksis på mellomtrinnet skulle vi ta med oss en elevtekst og analysere denne. Tidligere i høst gikk vi igjennom hvord. Så analyse blir verktøyet som skal sette oss i stand til å gi gode tilbakemeldinger for elevene. Staff notices army man crying inside the airport and decides to take matter into their own hands.


Elevtekstanalyse

Abstract Denne oppgaven er skrevet innenfor rammene av KAL-prosjektet (KAL=Kvalitetssikring av læringsutbyttet i norsk skriftlig) som blant annet har som mål å undersøke hva elever får til og ikke får til i norsk skriftlig. Fonologi er læren om språklydenes funksjoner, om hvordan de lydene som menneskene kan frembringe gjennom taleorganene, utnyttes i det enkelte språk. Noen språkforskere inkluderer også fonetikk, læren om språklydenes fysiske og fysiologiske egenskaper, i definisjonen av fonologi. SVO-språk (SVO: subjekt–verbal–objekt) er et begrep i språktypologien om språk der rekkefølgen av setningsledd i pragmatisk umarkerte helsetninger opptrer i formen subjekt–verbal–objekt. Karakter: B Eksamen i nynorsk, i norsk ved grunnskolelærer 1. Første del av oppgaven er et refleksjonsnotat knyttet til arbeidet med oppgavene.


Andre del av oppgaven er en elevtekstanalyse , hvor oppgaven var å analysere en elevtekst skrevet i praksis. Flyt kan vera vel så viktig som staving. Det som verkar inn på kvaliteten i ein elevtekst, er ikkje nødvendigvis om orda blir skrivne rett eller gale. He he he Lol azz:P La stå! Legg ellers merke til at det er flere eksempler på elevtekstanalyse like etter hjelpeskjemaet i det aktuelle kapitlet.


Elevtekstanalyse

Dersom det er aktuelt for deg å analysere noen setninger (også for å vise tekstbinding), gjør du dette i eget vedlegg, som kommer i tillegg til de tre sidene i analysen. Emnet er tilknyttet følgende studieprogram. Der er fokus på feltanalyse og genreforståelse baseret på en analyse model fra læreren som sproglig vejleder. Eksamensopgavens omdrejningspunkt var en tekst skrevet af en elev fra 6.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg