mandag 14. desember 2015

Ribbe stekt i biter

Logg inn for å følge dette. Ribbe stekt i stykker! Vi steker ribba i biter. Med svoren opp Har litt vann og noen smørklumper i panna sammen med ribbebitene, setter det inn i kald ovn på 2grader i lar det stå der til svoren begynner å steke , setter så ned til 1grader og lar det stå et par timer.


Setter på varmluft på slutten for å få svoren til å boble.

Sjekk at bena er saget helt over. Skjær gjennom svoren og litt ned i spekket med en skarp, spiss kniv. Hvis du ruter opp parallelt med ribbena blir det lettere å skjære opp pene biter etter steking.


Gni inn ribba med salt og pepper 1-dager før steking. Skjr ribben i biter og server med grnnsaker og kokte poteter. Skjr de stekte ribbeskivene i passende biter ). De mest stilte sprsml om ribbe At mange har prestasjonsangst fr de skal steke ribba er det ingen tvil om.

Med ribbeina blir det lettere skjre opp pene biter etter steking. I bondens kosthold synes det som bruken av stekt , fersk ribbe har blitt. Slik steker du ribbe - MatPrat 21.


Det koster litt mer,men da er det bare å varme den opp under aluminiumsfolie på svak varme. MEN jeg syns du skal prøve å steke den selv for det er faktisk ikke vanskelig selv om man ikke er noen kløpper på kjøkkenet:-). Kjøttsaften vil da sette seg før du skjærer opp. Skrell og kutt opp i mindre biter.


Kok selleri og potet møre, ha så i pære til den også er mør. Ha det over i blenderen til pure, smak til med salt, pepper og smør. Gulrøttene ble skåret i mindre biter på langs, kokt mørt. Og stekt i panne med smør. En annen måte å lage til ribbe på, som var vanlig rundt på bygdene, var å koke den først.


Bena ble knekket over, og ribba så kokt i minst mulig lettsaltet vann til den var mørkokt. Før serveringen ble ribba delt opp i passe store biter , drysset med pepper og brunet på panne. Pannen ble kokt ut med litt kraft, til skysaus.

Få sprø svor og saftig ribbe med denne oppskriften. Hvis du følger disse enkle stegene, vil julemiddagen være reddet i år også. De ferskeste innenriksnyhetene. Hold deg oppdatert med ABC Nyheter. Går det fint å steke ribba i dag,.


Tørr ribbe har jeg aldri smakt. Da damper ikke så mye av væsken ut, tipser matbloggeren. Djupvik starter derfor dagen med å sette ovnen på 1grader. Sett langpannen tilbake midt i ovnen og la ribben steke videre.


VERDENS BESTE RIBBE heiaespen Det er med ribbe som med det meste annet her i livet. Gi det litt ekstra tid og kjærlighet og resultatet blir så uendelig mye bedre. Ekstremt saftig kjøtt og svor så porøs at selv de tannløse blant oss kan nyte den.


Når det kommer til saftig ribbe og sprø svor er det flere veier som fører til et vellykket resultat. Mitt beste råd er å velge en jevn, tykk og fyldig tynnribbe av god kvalitet, med et godt fettlag under svoren, og god fettmarmorering mellom kjøttlagene. Da er du langt på vei til å lykkes allerede.


Denne måten å steke ribbe på er langsom, men overhodet ikke vanskelig. Når du steker ribbe på tradisjonelt vis, må du bruke veldig høy varme mot slutten for å få sprø svor. Med langtidssteking holder det faktisk med 2grader i minutter under grillen. Det gjør at faren for svartbrent svor blir mindre. Den vanligste metoden er å steke den i ovnen i omtrent 2-time.


Når man er ferdig håper man at svoren er sprø. Det skjer visstnok ikke alltid. Hør: Dersom du er villig til å prøve å lage ribbe på min måte, vil du ikke engang være opptatt av om svoren er sprø. Jeg spiser ikke svor.


Ei ribbe som ikke er stekt lenge nok, er ikke go sier Brimi. Han damper ribba med svorsiden ned en times tid før han snur den og lar den så steke minst to timer på rundt 1grader.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg