Slik steker du koteletter i panne. Brun kotelettene raskt i varm panne 2-minutter på hver side og dryss på salt og pepper. Trekk pannen vekk fra platen og legg et lokk over. Vi viser deg hvordan du enkelt tilbereder koteletter enten i stekepanne eller i ovn. Nakkekoteletter er skiver skåret fra svinenakken.
Under steking vil en del av dette fettet smelte og sive ut i pannen. Det ytre fettet er enkelt å skjære vekk etter steking. Møre nakkekoteletter er så godt! Jeg pleier å steke kotelettene litt i pannen først slik at de får en stekeskorpe. Hvordan få saftige svinekoteletter?
Når man griller og steker svinekjøtt bør det ikke steke for lenge, for da blir det tørt og trist. Oppskrift på nakkekoteletter med hvitløk, sitron og rosmarin. Steker du nakkekotelettene riktig passer de like godt til fest som hverdag. Har du en agurk i kjøleskapet lager du denne retten på få minutter!
Jeg en lignende metode å anbefale, men helt uten bruk av stekepannen. Bruk ferske eller tinte nakkekoteletter (tror ikke svinekoteletter blir helt det samme) og smør en langpanne med godt smør. Salt og pepre kotelettene bra, og legg dem i langpanna.
La dem stå i ovnen på 1grader i en halvtime, ta så ut langpanna og snu kotelettene. Koteletter er noe alle liker, og med grønnsaker som følge blir dette en ordentlig middag. Retten stekes ferdig i ovnen, da har man tid til å dekke bordet og gjøre litt ekstra ut av hverdagsmiddagen. I mellomtiden har man tid til å dekke bordet og gjøre litt ekstra ut av hverdagsmiddagen.
Kotelettene stekes ferdig i ovnen sammen med grønnsaker, tomater og kraft. Bestill nå, betal senere, gratis avbestilling, døgnåpen kundeservice på ditt språk. Budsjett til luksus, hoteller og hjem. Gratis avbestilling!
Digital timer med store og tydelig tall. Sier tydelig ifra når tiden er over. Ser det er lenge siden tråden ble startet, men jeg bruker å ha nakkekoteletter i ovn, ildfastform med litt vann, smør, pepper og salt, evt en halv buljongterning. Lei av stekesprut og tørt kjøtt ? Da må du prøve langtidsstekte nakkekoteletter i stekeovn. Tilbehøret varierer du etter hva du.
Jeg pleier ikke brune dem i stekepannen først, legger dem i en langpanne enten i stekepose eller med noen klatter smør rundt rett i pannen. Legg kotelettene til side og dryss over salt og pepper. Skjær løk og squash i terninger, purre i ringer og gulrøtter i strimler. Ja, det er nok ikke dumt å sette dem inn nå.
Forresten bruker jeg ofte å steke frosne koteletter, så hvis dine er ferske trenger de sikkert ikke like lang steketid. Men du kan jo regulere steketida etterhvert ved å skru varmen opp eller ned. Da vi møttes for snart ti år siden, rørte jeg ikke koteletter. Det var noe jeg hadde unngått å spise, antageligvis etter å ha spist altfor mange tørre, ihjelstekte koteletter på 80-tallet.
Men nå har jeg lært meg å like det, og jeg må faktisk påstå at når man langsteker nakkekoteletter , blir det skikkelig mørt og godt. Høy Slik gjør du: Ha kotelettene i en stor ildfast form med lokk eller stekeplate med kant. Sett stekeovnen på 2grader og finn fram en langpanne.
Kilde: Opplysningskontoret for egg og kjøtt.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.