Saftig kylling på en seng med grillede marinerte grønnsaker og ricottaost. Vi koste oss:) Saftige kyllingbryst og fløtegratinerte poteter. Slik lager du fløtegratinerte poteter raskt: Kok potetskiver møre i fløten. Tilsett hvitløk, salt og pepper.
Ha alt i en ildfast form og dryss over ost. Sett formen til gratinering under grillen, eller ved 2°C i stekeovn, til osten er smeltet, ca. Fløtegratinerte poteter er enklere enn du tror, og smaker deilig som tilbehør til både biff, kylling - og fiskeretter. Denne oppskriften på fløtegratinerte poteter med hvitløk er den klassiske varianten, men tilsett gjerne litt hakket chili for mer spicy smak. Se video for steg for steg instrukser til perfekte fløtegratinerte poteter.
Pannestekt kylling med fløtegratinerte poteter. Skrevet av Mai Eckhoff Morseth den 12. Mange båt- og campingfolk er veldig opptatt av Omnia-ovnen sin. Strø de fløtegratinerte potetene med litt flere friske timianblader før servering. Og du vet sikkert at som med alt som kommer rett fra ovnen, så er også fløtegratinerte poteter kjempevarme.
De kan derfor gjerne stå en minutters tid før de skal serveres. Oppskriften tar utgangspunkt i en oppskrift hentet fra siste utgave av bon appétit. Gratinerte poteter trenger ikke ta lang tid. Kok først potetskivene møre, ha dem over i form og dryss ost over. Etter noen minutter under grillen er de klare til servering.
Kyllingfilet er som alltid raskt å tilberede. Personlig synes jeg hvitløksmaken er det som gjør potetene virkelig gode. Derfor innholder oppskriften hele fed er du ikke så glad i hvitløk er det bare å redusere på antallet. Du kan også bruke løk).
Det smaker deilig til både kjøtt- og fiskeretter, men kanskje spesielt godt er det til roastbiff, spekemat, kylling eller stekt biff. Kilde: Opplysningskontoret for frukt og grønt. Fløtestuede poteter kan serveres til så mye, eksempelvis til roastbiff, kylling , kalkun og kokt skinke for å nevne noe. En grønn salatbolle ved siden av er meget godt. Lag store porsjoner med gratinerte poteter , da erfaringen tilsier at det går mye, mens tilbehøret drøyes!
Skrell poteter og skjær dem i tynne skiver. Smør en ildfast form. Legg i potetskiver og hell over fløte. Stek formen med fløtegratinerte poteter i ovnen på 200° C i ca. Legg ost på toppen og stek videre i ca.
Enkel og velsmakende middagsrett med kylling. Ha potet , løk og stangselleri i gryten. Kok opp og la det småkoke i 10–minutter til det er mørt. Glem fløtegratinerte poteter , det er boulangère poteter (bakerens poteter ) du skal lage! For selv etter så mange år med matlaging og så mange år som matblogger (10år) hender det at jeg kommer over en oppskrift som er så god at det er helt uforståelig at jeg aldri har vært bort i den før.
Alle elsker fløtegratinerte poteter. Vi topper dem med hvitløk og parmesan. Stek sopp og litt finhakket løk, hell over fløte, salte og pepre. Superlett og ganske godt.
Skal du servere stekt kjøtt til søndags- eller festmiddagen er det lite som slår skikkelig gode fløtegratinerte poteter som tilbehør. Hemmelighet for å få dem skikkelig gode ligger i mengdeforholdet mellom poteter og væske. De kan fort bli for tørre, og de kan også fort bli for vassne. Ingen av delene er noe særlig. Men den kan også være en middag i seg selv ved å blande inn andre grønnsaker.
Få ting er så enkelt å lage, men smaker samtidig så godt som fløtegratinerte poteter. Dillstuede poteter passer godt til røkt lammelår, spekemat og gravet kjøtt. Siden den ikke inneholder fløte og ost, så oppleves ikke retten så kraftig som fløtegratinerte poteter.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.