tirsdag 5. juni 2018

Forkjølelse baby

Vi Apotek er opptatt av du som kunde skal få gode råd og riktige produkter. Vår kunnskap - din trygghet. Se mer og kjøp her! Praktisk otoskop for hjemmebruk. Lar deg lyse og se inn i ørene.

Check out For The Baby. Les også: Dette må du vite om feber hos baby. Forkjølelse hos spedbarn. Gode håndvaskrutiner kan derfor redusere antall forkjølelser. Så godt som hele befolkningen rammes en eller flere ganger i året av forkjølelse.


Barn har 7-forkjølelser i året, mens voksne har ca. Spedbarn (under måneder) blir sjelden forkjølet. En vanlig forkjølelse går normalt over av seg selv etter en ukes tid.

En forkjølelse gir normalt tett og snørrete nese, hoste og vond hals. Små barn puster mest gjennom nesen, og derfor er det slitsomt for dem å bli forkjølet. Det er ikke moro å være forkjølet, og man synes litt ekstra synd på de aller minste. Her er hjelpen du trenger.


Plusstid gir deg seks tips som hjelper. Større barn har hoste, mens spebarn ofte ikke hoster så mye ved forkjølelser. Hvis barnet fryser eller er ute i kaldt vær, gir ikke dette i seg selv forkjølelse , men motstandskraften mot smitte kan nedsettes hvis man blir kald. Det blir garasjen neste på han om han pådrar seg noe mer!


Så mer virus, forkjølelse , influensa og dritt orker jeg ikke med kjenner jeg og kommer nok til å ha det friskt i minne etter fødsel også. Hver sine erfaringer og det er nok disse som avgjør grunnlaget for hva vi velger å eksponere oss for når det er sykdom rundt oss. Sønnen min er forkjølet med snørrete nese og litt hosting.


Til vanlig sover han ute, men kan han ligge ute nå som han er forkjølet? Svar: Så lenge at han ikke har feber og er syk kan han ligge ute slik som han pleier. I tillegg til symptomene nevnt over kan man få tett og rennende nese ved forkjølelse. Hosten kan imidlertid vare i tre uker eller mer. Det er som oftest ikke nødvendig å oppsøke lege ved forkjølelse , men det anbefales hvis du ikke er bedre etter to uker eller ved svært redusert almenntilstand.


Dette gjelder spesielt de aller yngste og eldste.

Snørr, hoste og våkenetter – årstiden vi nå er inne i kan være en tøff tid for små barn og ikke minst foreldrene deres. Tiden frem mot jul er beryktet for mye forkjølelse , da virus faktisk overlever best i den kalde høst- og vinterluften. For foreldre med små barn, kan det synes som om den ene forkjølelsen avløser den neste.


Han har tett nese og hoster voldsomt, men hadde kun feber de første dagene. Er det normalt at forkjølelsen henger så lenge i, eller bør jeg oppsøke lege. Allmenntilstanden er litt redusert, men det kan være på grunn av dårligere nattesøvn s. Vinterhalvåret byr på forkjølelser for de fleste av oss, og for noen vil vinteren også by på influensa. Plagene kan være like, men det er noen forskjeller på de to sykdommene. Symptomer på forkjølelse hos spedbarn er som regel tett nese, hoste og muligens litt feber.


Som oftest vil nybakte foreldrene oppleve dette som svært dramatisk. Da er det bedre å kontakte lege en gang for mye disse første månedene. En regel sier at man bør kontakte lege hvis en baby har feber og er under måneder. Den gjør oss snørrete og tette i nesa, vi kan få sår hals, vondt i hodet, hoste, feber og vi blir gjerne slappe. Ofte går forkjølelsen over etter en uke, men den kan også vare lenger.


Som regel varer infeksjonen bare noen dager, men kan være riktig så plagsom når den er der. Det finnes ingen kur mot forkjølelse , men. Feber er et vanlig symptom hos barn.


I de fleste tilfeller er feber et tegn på infeksjon, men barn som har vært svært aktive, eventuelt som har skreket mye, kan få litt økt temperatur uten å ha infeksjon. C er for eksempel vanlig ved forkjølelse , og barn kan også få feber uten å være særlig. Barn får lettere feber enn voksne.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg