onsdag 22. januar 2020

Rømmegrøt med lettrømme

Rømmegrøt med lettrømme

Ta ut smøret med en spiseskje og hold det varmt i en liten skål, slik at du kan servere det på grøten til slutt. Dryss i resten av melet og rør godt. Smak til med salt like før servering. Sett over til koking, ikke på for sterk varme.


Rør med treskje til det koker opp. Skru ned varmen, kok videre og skum av fettet etter hvert som det koker ut. Når det er tatt av nok fett, rør inn resten av hvetemel og semulegryn.


Grøten lager du enkelt selv, og fast tilbehør er sukker, kanel og smøret som skummes av grøten under koking. Rømmegrøt er go norsk tradisjonsmat til feriring av 17. Andre varianter av rømmegrøt kan være med risengryn, kremfløte og kulturmelk. Eller med byggmel og skummet melk. Klassisk tilbehør til rømmegrøt.


Men en rømmegrøt skal selvfølgelig alltid ha rømme. Og for mange skal det være sukker, smør og kanel til. Spekemat og flatbrød er også vanlig å få sammen med grøten.


Jeg bruker alltid seterrømme når jeg lager rømmegrøt. Vet ikke om man kan bruke lettrømme , den er ikke like tykk som seterrømmen. Jeg koker opp rømme og lar den stå på platen ei stund før jeg har i hvetemel og rører godt. Du trenger bare en boks seterrømme, mel og melk. Vips så er den ferdig.


Men prøv ikke å lage den med lettrømme - det blir ikke det samme. Om du synes rømmegrøt er mektig, server den i veldig små porsjoner slik de gjør på Maaemo til stor begeistring hos de mange utenlandske gjestene. Det er lett å lage glutenfri rømmegrøt ,. La dette småkoke til fettet pipler ut, og ta det av med en liten øse.


TINE Lettrømme er nå tilgjengelig i nytt og mer miljøvennlig pappbeger hos KIWI. Tas det nye begeret godt imot, er målet vårt å gå over fra plast til papp på alle våre millioner begre. Smelt og avkjøl smøret.


Bland det godt sammen med sukker og egg (bruk håndmikser eller rør kraftig med stålvisp). Sikt de tørre ingrediensene og rør i sammen med rømmen. Bland sukker og kanel og dryss blandingen over deigen.


Ha i lettmelk og skummet kultur, kok opp og smak til med salt. Kok opp igjen og tilsett resten av melet. Server rømmegrøt med sukker,.


Rør godt slik at du ikke får klumper og la grøten småkoke ca minutter. Prøv også med spekemat til, det er kjempegodt:) Vel bekomme! Spe med litt og litt melk. Spekemat, flatbrød og ost passer utrolig godt sammen med rømmegrøt.


Skjær gode skiver av osten og rull den inn i en skive med spekeskinke og server det ved siden av sammen med hjemmebakt flatbrød. Nam og veldig sommerlig. Ved å tilsette fløte blir grøten litt mildere i smaken. Jeg trodde også det var pga. Rør i resten av melet, og spe på med melken (resterende dl).


Rør til grøten er jevn og silkeaktig og helt uten klumper. Bland i semulegrøten og rør godt slik at alle klumper er jevnet ut. La grøten småkoke til smøret kommer frem.


Skum av smøret og hold det varmt. Rør inn resten av melet og spe med melken litt om gangen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg