mandag 13. januar 2020

Rømmesaus til laks

Sausen er naturlig glutenfri. Sprøstekt laks med nypotet, nykål og rømmesaus. Deilig norsk laks faller garantert i smak, uansett årstid. Følger du denne enkle oppskriften blir alle rundt middagsbordet, små som store, meget godt fornøyd. Jeg har servert den både til kveite og laks med stor suksess.


Hans legge ut grillet fisk i flere varianter med mye godt tilbehør på bloggen.

De neste dagene vil det bli en del grillet kjøtt, frukt og grønnsaker. Ovnsbakt laks og grønnsaker er noken av dei bedre middagene eg får. Rømmesaus : porsjoner. Det er utrulig enkelt og krever få ingredienser, men det er så godt!


Når alt berre kan settes i ovnen og middagen lager seg sjølv, så er det også midt i blinken i en hektisk kvardag. La sausen stå og trekke minst time slik at smaken kommer bedre frem. Bak disken hos Sjøveien på Strømmen Storsenter møter jeg alltid en smilende betjening og får ofte med et godt råd eller to på kjøpet.


Tidligere i vinter fikk to ferdig fileterte fjellørret være med hjem, og fikk etter hvert selskap av en deilig rømmesaus , syrlige agurker og knasende gode rotgrønnsaker.

Et nydelig målti rett og slett. Bakt laks med agurksalat, rømme og kokte mandelpoteter Ovnsbakt laks er en klassisk og deilig søndagsmiddag. Dette er oppskriften som Reneé Fagerhøi mener gir oss den beste varianten. Laks er en veldig anvendelig fiskeråvare som gir de beste retter. Her får du ny inspirasjon.


Visste du laks er en kilde til vitamin og at melk og meieriprodukter er en kilde til kalsium? Vitamin D er blant annet viktig for å kunne ta opp kalsium i kroppen, og dermed sikre at vi kan kunne bygge og vedlikeholde et sterkt skjelett. Dette er en tilberedningsmetode som er brukt på Østlandet i uminnelige tider. Man kan selvsagt steke hele fisken, men her har vi valgt å bruke fileter. Litt enklere med tanke på at den supergode sausen tradisjonelt sett deler plassen på tallerkenen med både fisk, agurksalat, sitron og rømme.


En rømmedressing med sitron og dill passer godt til kjøtt eller fisk. Butikkene bugner av ferdige sauser og dressinger, men det er veldig enkelt og litt morsommere å lage de selv. Det morsomme er at den ble til ved en slump, jeg hadde rømmerester liggende og tenkte hvorfor ikke – og det ble så godt! Stekt kveite med rømmesaus By Stein Ivar on 26. Frisk opp fiskemiddagen!


Laksekarbonader kombinerer det spreke og det sunne, samtidig som smaken blir helt upåklagelig. Oppskrift som hele familien vil sette pris på. Server med mild rømmesaus og gjerne en fargerik salat ved siden av.

Det var bestandig litt ekstra stas når vi hadde laks til middag da jeg var lita. Det var ikke like vanlig med laks da som nå, så når vi først hadde det var jeg kjempefornøyd. Og den aller største laksefavoritten var kalde lakseskiver med agurksalat, rømme, varme poteter og massevis med smeltet smør på toppen. Trykk på stjernene for å gi din vurdering. Tilsett rømmen i stekepannen, og la den koke litt.


Smak til med salt, pepper, sitronsaft og eventuelt litt revet sitronskall. Kok kålen i vann tilsatt salt et par minutter, og avkjøl den i isvann rett etter. La den renne av på et kjøkkenhåndkle etter at den er avkjølt. Kremet pasta med laks og valnøtter. Pasta og laks utfyller hverandre godt, og med kremet saus og knasende sprø valnøtter til blir smaken enda bedre.


Bytt gjerne ut laksen med røkt laks hvis du foretrekker det.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg