mandag 11. januar 2016

Bake poteter i folie

Bakt potet er så enkelt og så godt, og kan fylles med alt ditt hjerte begjærer. Ok,den skal ikke steke i folien. Jeg har forresten opplevd att en potet av ikke ble ferdig da folien var lagt på feil vei. Bakt potet kan du også lage hjemme i stekeovnen, eller du kan bake dem ferdige og så ta dem med ut på tur. Rømme og smør er det aller enkleste, men her er det bare å bruke fantasien: kryddersmør, hvitløksmør, vårløk, bacon, skinke, mais, ost og mye mer.


Bakepotet gjør seg også godt som tilbehør til biff, laks og grillmat. Del opp fire folieark - x cm. Ha en porsjon poteter (3-små eller oppdelte poteter ), et laurbærblad og en god spiseskje olje i hver pakke. Dryss over revet sitronskall, salt og pepper og brett sammen kantene. Legg potetpakkene på rist i stekeovnen og stek ved 200°C i ca.


Forvarm ovnen til 2grader. Skjær et kryss i potetene. Gni dem inn med litt salt og olje, da blir skallet sprøtt og smakfullt. Du kan gjerne pakke i folie , men da blir skinnet mykt, og poteten fuktiere inni og mindre luftig).


Da får du fine melne poteter med sprøtt skall. Har du tett folie rundt så blir potetene kokt, da dampen ikke slipper ut. Folie som brukes i storhusholdning lufter og fungerer litt annerledes enn vanlig alu.


Bakte poteter på grillen er ikke vrient å få til. Du pakker dem inn i folie for at de ikke skal brenne seg. Kanskje med to lag. Så legger du dem i kullet eller på grillen og venter.


Ja, det er den enkle varianten. Men, så finnes det morsommere ting å gjøre også, da. Vi kan se på de ingrediensene som liker seg best sammen med poteter. Man kan bake poteter i folie på en enkel måte ved å legge de på glørne, og ved hjelp av godt tilbehør kan man lage ett lite måltid av det hele. Jeg har her samlet ett godt utvalg av tilbehør til bakte poteter og her skulle det være noe for enhver smak.


Grilling av poteter - Poteter har mange variasjonsmuligheter på grillen. Bakt potet gjør seg godt som tilbehør til biff, helstekte stykningsdeler av okse, og grillmat. Du kan like gjerne bruke den som hovedkomponent i et målti fremfor som supplement til noe annet. Med eller uten aluminiumsfolie?


Dette er en smakssak. Pakk poteten i folie og bak den i ovnen på 2grader i omtrent en time. Du kan også bake dem i glørne på grillen, det går raskere (men bruk gjerne dobbelt lag folie ). Godt tilbehør til laks i folie. Det finnes nesten ikke grenser for hva du kan ha sammen med laks i folie.


Vi har valgt poteter , vårløk og sukkererter, men bruk det du har tilgjengelig. Paprika, tomater, blomkål og brokkoli i små buketter, løk og rotgrønnsaker som gulrot og rødbete er også velegnet. Lag ditt eget kryddersmør til. Russiske poteter er dronningen av grønnsaker, det andre brødet. Uten det er det nesten ingen fest.


Synes de blir bedre om de får bake i ovnen uten folien rundt. De kan, som kjent, spises alene eller som tilbehør til annen mat. Her bruker jeg potetene som hovedattraksjon og putter tilbehøret oppi potetene. Du trenger ikke å ha spesielle poteter for baking.


Normale faste poteter , gjerne litt store, er helt perfekt. Bak små mandelpoteter eller amandine- poteter i folie i ovnen i minutter. Ta dem ut av folien og legg dem i en liten vatert pose for å holde dem varme. Fordelen med å bake i salt i stede for aluminiumsfolie er at saltet trekker ut fuktighet, mens folien stenger den inne. Bakt i salt blir dermed poteten mere melen, og det er veldig godt Det går ganske mye salt, men det er billig, og jeg tar vare på det (etter at det har blitt kaldt da) fra gang til gang.


Om jeg skal lage bakte poteter i ovn, har jeg masse salt i langpanna og legger poteten opp saltet. Ikke folie eller noe rundt poteten.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg