mandag 25. januar 2016

Hvor ofte skal man amme nyfødt

Alle som har hatt nyfødt i hus vet hvor vanskelig det er å få sove uforstyrret. Nattamming kan være en stor utfordring for alle i huset- spesielt om man velger å ikke samsove! Hvor ofte skal jeg amme ? Det er ulikt fra kvinne til kvinne og fra barn til barn hvor mange amminger som skal til for å dekke barnets behov.


Det informerer sykepleier og ammeveileder hos ammekontoret. Et nyfødt barn med gulsott vil ofte.

Er det å amme etter 2-timer altfor lenge å vente? Babyen min sover mye og jeg ammer han hver 2. Jeg syns det er litt vanskelig å vekke en sovende baby. Et spørsmål til kan man miste melk hvis man spiser veldig lite?


Der findes ingen regler for, hvor ofte en baby skal have mad. Tidligere mente man , at en baby skulle spise hver 4. Reglen var funderet på, hvor lang tid det tager for en baby at fordøje et måltid af modermælkserstatning, men senere har man fundet ud af, at modermælk er lettere at fordøje end modermælkserstatning. Morsmelk er lett fordøyelig.


Spedbarn som ammes, vil derfor vanligvis spise oftere enn spedbarn som mates med flaske.

De første to månedene vil mange nyfødte spise opptil tolv ganger i døgnet – noen ganger enda mer. Mange erfarer at man kan unngå veldig tidlige morgener dersom morgenpuppen får lov til å bestå. Hvis dere har bestemt dere for at barnet ikke skal ammes på natta, så finnes det flere metoder. Det varierer hvor ofte ett barn vil amme under sitt første døgn.


Visse barn er våkne og ammes ofte , mens andre er trøtte og ammes lite. Under det første døgnet skal man normalt ikke vekke barnet for å amme det, men la det bestemme selv. Den vigtigste fødekilde for barnet er den mælk, du har i dine bryster, og som barnet får via amningen. Ofte er det ting vi ikke tenker på: Koffein, kunstige søtningsmidler og nikotin kan alle gi mageknip hos barn.


Koffein i store mengder og nikotin, enten i røyk eller snus, er dessuten ikke bra for barnet. Det er anstrengende at amme det meste af døgnet uden rigtigt at opleve, at ens baby slipper brystet mæt og tilfreds eller falder i en lang tung søvn efter at have været. Ofte kan man amme barnet allerede når det er nyfødt og barnet finner selv frem til brystet. Den første tiden med nyfødt baby er spennende, men også litt forvirrende.


For hvor ofte skal du amme en nyfødt ? Eller hvor lenge skal du amme om gangen? Her får du svar på dette og mye annet du lurer på når det gjelder amming. Skal jeg sitte eller ligge?


Kom den nyfødte uten bruksanvisning? Når er det greit å gi babyen smokk?

Svøping av nyfødt ! Mange nybakte mammaer blir overrasket over hvor ofte den nyfødte vil. Vi forklarer hvor ofte du skal amme her på Gravid og Baby. Ofte skal man begynne å amme et nyfødt barn rett etter fødselen. Som overskriften sier så lurer jeg på hvor ofte dere ammer baby på mnd. Har til nå ammet når baby vil ha, ca 2-timer mellom hver gang.


Helsesykepleier har sagt at jeg nå skal amme etter klokka og ikke gi noe før det har gått timer. Dette for å unngå at baby bruker puppen som trøst for magevondt og lager seg en ond sirkel hvor han bare fyller på mer i magen og gjør magevondten verre. Lad din baby bestemme, hvor længe amningen skal vare. Også med hensyn til amning har små børn meget forskellige ønsker og behov. En del spiser hurtigt, mens andre gerne vil ligge i længere tid ved brystet og måske sove lidt indimellem.


Like etter fdselen har barnet ofte en vken periode hvor det er ivrig etter. Når den nyfødte babyen endelig kommer hjem blir livet naturligvis helt annerledes enn det var før. Særlig om det er det første barnet, har du kanskje hatt mange måneder til å forestille deg hvordan det skal bli å ha en nyfødt baby hjemme.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg