Maten blir smakløs og kjedelig! Jeg sverger tilå bruke mandelpoteter som rist. Følger du denne trenden er jeg temmelig sikker på at du blir hekta, skriver Elin på matbloggen. Hun sier trikset er å sørge for at du ikke ødelegger skallet når du vasker potetene.
Mange tror potetene blir ødelagt av å koke i 2-timer. Trekk kjelen til side og la stå noen minutter. Slå av vannet når potetene er ferdigkokt, og sett kjelen tilbake på platen et øyeblikk slik at den siste vannskvetten fordamper. Koke - og trekketiden varierer selvfølgelig etter størrelsen. Mandelpoteter trenger kun 5-min.
Dampkoking Legg potetene på en rist i kasserollen og fyll vann opp til risten. Sorter potetene til mest mulig lik størrelse. Hvis størrelsen varierer mye vil de minste lett koke sund før de største er gjennomkokt. Skyll potetene og skrubb dem godt hvis de ikke er ferdig vasket.
Du kan også skrelle potetene. Skal du ha gjester er skrelte poteter mest vanlig. Unntaket er mandelpoteter og ringerikspoteter som fortrinnsvis kokes med skallet på. Kok opp vann i en passe stor kjele og legg potetene i det kokende vannet. Hopp i høyet, se dyr, spis kake og pølser, vær ute eller på låven eller i lokale.
Du har sikkert spist kokte mandelpoteter , men bakt i ovn blir de virkelig nydelige! Mattips innsendt av Ingrid. Jeg dampet mandelpoteter uten skall til pinnekjøttmiddagen for første gang i dag. Når potetene var møre, helte vi vannet fra, og lot dem dampe og tørke litt uten lokk på gryta. De var ikke i nærheten av å koke i stykker, og smakte kjempegodt.
Jeg har til dags dato aldri klart å la være å koke i stykker mandelpotet! Og jeg regner meg selv som en flink husmorkokk;) Gi meg tips kjære venner, skal ha ribbe i dag og har veldig lyst til å slippe å plukke opp biter av potet fra kasserollen! En type potet som trenger litt annen behandling er mandelpoteten. Man koker nemlig ikke mandelpoteter , man lar dem trekke. Hvis du koker mandelpoteter etter oppskriften over så vil de falle helt fra hverandre, og du kommer ikke til å ha en eneste hel potet igjen til slutt.
Legg mandelpotetene i en kjele og fyller med kaldt vann til de er dekket. I denne filmen viser Bent Stiansen deg hvordan koke poteter. Visste du at det lønner seg å koke potetene med skall, for å unngå at de koker i stykker? Se filmen, for flere smarte tips.
Leste her inne en gang hvordan , men selvfølgelig nå husker jeg ikke det. Så hvordan lykkes jeg med mandelpotetene? Sett potetene i en kjele med vann i kjøleskapet hvis det er lenge til du skal koke dem. En time før middagen skal serveres setter du potetene på kok. Kok dem opp og la dem fosskoke (ikke bare trekke) i minutter.
Hell av vannet og fyll opp kjelen med masse tørkepapir. Ja, det er vel enkelt å koke poteter? Er nå dét også blitt en kunst, tenker du kanskje. Vel, ingen kunst, men når jeg lager mat sammen med andre voksne mennesker som jeg regner for rimelig oppegående på kjøkkenet, blir jeg overrasket over hvordan de koker poteter. Litt skeptisk, mandelpoteter har en tendens til å koke i stykker hvis de blir kokt i mer enn minutter.
Potetene var faktisk like hele og smakte nydelig etter timer i bunnen av kjelen med pinnekjøttet. Hvordan koke mandelpotet uten at de ramler fra hverandre. Lykkes med mandelpoteter ? Mat og drikke - Kvinneguiden Forum. Og lurer du p hvordan man egentlig koker potetene riktig s er det godt.
Koking av poteter er vel noe alle kan, tenker mange kokebok forfattere, men er det slik? Alle må vel ha en første gang de gjør noe, og koking av poteter er ikke noe unntak. Nå er det mange fakta om poteter, mange typer og tilberedninger, men koking er vel det mest vanlige.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.