fredag 15. januar 2016

Glasur uten melis

Anonym bruker skrev: Ja, det er noen som er litt sånn. Går rundt å mener at akkurat de har det så mye verre enn alle andre. Hva bet egentlig HI om denne damen hun mener skryter så veldig av feriene sine?


Det kan jo godt hende hun har opplevd ting i livet som er mye verre enn å i. Du trengen kun melis og vann.

Det er ikke noe mål på denne oppskriften fordi den fungerer fint uten. Slik gjør du: Legg melisen i en liten bolle eller et glass. Hell på kaldt vann til det så vidt går over melisen. La det stå et par minutter. Hell forsiktig ut det overflødige vannet.


På et par minutter suger melisen til seg nok vann til. Ha melis i en kjøkkenmaskin. Ha i eggehvite og sitronsaft, og pisk på middels høy hastighet.

Pisk til konsistensen er som en tykk krem. Kan man lage kakaoglasur til sjokoladekake uten melis ? Jeg skal bake kake og ville gjærne hatt glasur til den men jeg er tom for melis. Jeg har derimot sukker, kakao, melk, vaniljesukker pluss mere.


En god glasur er prikken over i-en på ethvert bakverk. Ina-Janine Johnsen fra Mat på Bordet deler her sine beste tips til hvordan du kan lage god glasur , og du får oppskrift på nydelige glasurvarianter. Om du skal lage en tykkere glasur feks. Og overskriften din: lage melis uten melis ? DET HETER MELISGLASUR!


Og hjelp skrives med i P! Glasur på kaken, uten melis. Bland eggehviter, melis og sitrondråper til glasuren. Rør til den er klumpfri og glatt. Farg glasuren med konditorfarge. Fyll glasuren i en konditorpose og knyt igjen.


Klipp et lite hull i det ene hjørnet når du skal pynte.

Lag gjerne flere poser med forskjellige farger. Fest på non-stop, seigmenn, nøtter eller kakepynt med glasuren. Takk for hjelpen, dere. Min alltid så hengivne og fantastiske samboer dro på 7-nærmere kl på natten for å kjøpe melis til meg. Det ble kake på jobben på fredag til stor glede for alle.


To gode varianter av topping til sjokoladekake. Dette er et innsendt mattips fra LineG. Med kakao og melis. Her er oppskrifter på noen ulike glasurer vi anbefaler.


Der vi skriver vanlig melis , kan du gjerne bruke Tagatesse, steviadråper eller annen søtning. Prøv deg fram, og finn ut hva du foretrekker. Det finnes melisglasur med og uten egg.


Melisglasur uten egg. Bryt sjokoladen i små biter og smelt den sammen med smør over vannbad. En av de mest populære bruksområder er til den hjemmelagede marsipanen til jul. Av Gjest Vodka, April 7. Oppskriftene nedenfor er beregnet for ca.


Smelt smør i en liten kjele. Tilsett kaffe, bland med melis , kakao og vaniljesukker. Rør godt til det blir jevnt. Merk at glasuren inneholder smør.


Dersom du vil lage en kake uten melkeprodukter, må du altså droppe glasuren eller bruke spesialsmør beregnet på melkeallergikere. Alternativt går det bra å bare sikte litt melis over kaken, for den er kjempegod også uten glasur. Kaken holder seg myk og saftig i mange dager og er også fin å fryse.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg