torsdag 6. juni 2019

Spareribs stekeovn

Lag saftig gode Texas bbq- spareribs i smoker, grill eller stekeovn. Server på amerikansk vis med kålsalat og barbecuesaus. Samtykke fra cookies. Vi bruker analyseverktøy for å måle trafikken på våre nettsider, og informasjonskapsler som grunnlag for videreutvikling av våre tjenester og for å tilby relevant markedsføring.


Har du ikke grill kan spareribs tilbered i stekeovn.

Forvarm til 2grader. Pensle kjøttet med sausen på en side og stek i minutter før du snur dem, pensler og steker videre i minutter til. Bruk eventuelt grillelementet de siste minuttene for å gi dem litt stekeskorpe. Dermed kan man også spise spareribs om vinteren. Ta dem så ut av folien og grill spareribs i minutter på hver side tilslutt.


Spareribs er ekte amerikansk grillmat, men kan også stekes i ovn. Ta dem ut av folien og grill spareribs i minutter på hver side tilslutt.

Serveres med grillede maiskolber, grillede tomater, bakt løk og halve poteter. Et ekte amerikansk tilbehør er coleslaw (kålsalat) og en skikkelig bbq-saus til. Hjemmelagde spareribs er en tidkrevende affære, men slettes ikke vanskelig. Den krever riktignok kontroll på varmen, for kjøttet skal tilberedes lenge og over lav varme.


Og har du ikke en smoker så går det helt fint med den grillen du måtte ha også. Sett gjerne av hele sommerdagen til prosjektet hvis det er din første gang, hygg deg i solen mens kjøttet godgjør seg på grillen. Du får mye smak for pengene når du kjøper spareribs. Det er fullt mulig å tilberede det i stekeovnen også. Gni ribbene med krydderblandingen og stek i 30.


Jeg har ferdigmarinert spareribs. Senator Malin Elsker forumet. Skal jeg dele opp i mindre stykker? De kommer fra deler av ribba der det er mer bein enn kjøtt. Møre spareribs med dyp smak av barbecue kan gjøres både på grill og i stekeovn.


Sammen med grillet søtpotet og en frisk coleslaw med knas fra eple og fennikel, er dette deilig kosemat for late sommerdager.

For ekstra saftige spareribs kan de langtidsgrilles på indirekte varme under lokk i 5-timer. Da må kull etterfylles underveis. Proffene røyker dem også gjerne, ved å kaste trespon på det varme kullet eller plassere en folieform med spon i grillen. Pensle på lag med bbq-saus de siste timene slik at det karamelliserer seg. Grillribbe og spareribs blir brukt mest i. Du har aldri lagt merke til det.


Grilles over middelsvarm i min, ca. Spare ribs kan kjøpes ferdig eller man kan rett og slett bruke en vanlig svineribbe. Her brukte vi svineribbe og bare stekte den på vanlig måte mens vi penslet etter hvert. Vår bestselger av ferdig marinerte produkter.


Vår spareribs er forkokt i vår spesiallagede marinade som gir den gode smaken. Bland ingredienser til krydderblandingen (rub) godt sammen med en stavmikser, i en kjøkkenmaskin eller i en morter. Oppskriften på rub er stor, og du vil ha endel til overs.


Oppbevar den på et glass med lokk eller i en lufttett boks og bruk den i løpet av sommeren. I denne oppskriften bruker vi kokt spareribs. Selvom mange vil kalle det juks, gir det en mulighet til å lage spareribs etter jobb i en hektisk hverdag.


Denne oppskriften er et godt. Det finnes flere måter å varmebehandle spareribs på: stekeovn på kjøkkenet, indirekte varme på grillen, smoker og sous vide. Stekeovn , indirekte varme på grillen og smoker oppfører seg noenlunde likt.


Kjøttet skal ha 4-timer på 1grader. Når tiden nærmer seg, pirk i kjøttet med en gaffel for å se om det løsner lett fra beina.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg