Her kan du se hvordan du gjør gulrøttene nye og spennende. Gulroten er dessuten god som hovedingrediens. Hvem liker vel ikke en skikkelig gulrotkake, -muffin eller -suppe. De skulle kokes på tid.
Sånn var det med den saken. Vi lurer oss selv ved å tro at det finnes et fasitsvar på hvor lenge noe skal koke. Gulrøttene er perfekte når de er litt. Hvordan koke rosenkål.
Fjern brune eller gule blader. Kok rosenkålen til den er mør, ca. La vannet koke opp i en kjele, tilsett salt, så grønnsakene. Skjær av de brune rotendene.
Ta tiden fra når vannet begynner å koke igjen. Når grønnsakene er ferdige hell av vannet i et dørslag. Kok opp vannet, legg potetene oppi, ha på lokk og skru ned platen til minste (en), jeg koker stort sett gulrøttene sammen med potetene, men da har jeg skjært dem opp i ca.
Vil du ha dem litt mindre møre putt dem oppi etter ca. Har de kuttet i store biter. Hva starter jeg med og hvor lenge. Har en kyllingform jeg laget tidligere i dag med fløte og creme fraiche. Skal gratineres med ost.
Jeg koker de alltid like lenge som potetene slik at de blir myke, men de skal jo egentlig ikke være myke, så derfor lurer jeg på hvor lenge de egentlig skal koke ? Jeg liker dem ikke harde, men jeg elsker dem når de er myke. Men tenkte jeg skulle koke dem i. Du koker gulrøtter på akkurat samme måten som poteter: ha vann i en kjele, litt salt, ha gulrøttene oppi og la det koke opp. Skru så ned varmen og la gulrøttene trekke til de er ferdige.
Sjekk med en gaffel med jevne mellomrom. Når er det best å trene - før eller etter middag? TINE viser deg hvordan du koker spaghetti for å få det aller beste resultatet.
Om bare et par gulrøtter har råtnet eller mugnet i pakken, kan du skylle de andre og spise dem. Oppskriftstips: Så lenge gulrøttene ikke er angrepet av mugg eller råte, men bare er litt slappe og triste, så kan de brukes til å koke kraft, i rotmosen eller revet i brøddeiger eller gulrotkaka. Lr lage is med Silje - NRKS uper - NRK Super Det er ikke s vanskelig lage din egen helt spesielle is.
Kokte poteter passer spesielt godt til mange av tradisjonsrettene våre, både med kjøtt og fisk. Jeg skriver derfor koke i overskriften, fordi en del som lurer på dette, ikke alltid vet hva trekke i vann betyr. Hvis du koker torsken, så har den en tendens til å løsne fra hverandre. Derfor er det bedre å trekke torsken.
Torsk er en fisk som passer meget godt til poteter, gulrøtter og kanskje litt eggesmør. Dersom gulrot er stor, kan det ikke zvarytysya, og deretter ta ut potetene og la det stå i ytterligere 5-minutter. Når du skal koke poteter som har lett for å koke i stykker, som pimpernell og mandelpotet, er trikset å ikke koke potetene helt ferdige.
Når de er knapt møre, slå av vannet, ta kjelen av platen og legg et håndkle på toppen under lokket og la potetene etterkoke i dampen. Soddets historie går så langt tilbake som middelalderen.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.