tirsdag 21. mars 2017

Ery max lungebetennelse

Indikasjoner Infeksjoner forårsaket av erytromycinfølsomme mikroorganismer. Ery - Max brukes mot infeksjoner som er forårsaket av mikroorganismer som er følsomme for erytromycin, f. Også infeksjoner forårsaket av bakterien Chlamydia trachomatis, der tetracyklinbehandling ikke kan brukes, samt betennelse i øyet hos spedbarn. Lungebetennelse (pneumoni) skyldes en bakterie- eller virus-infeksjon som gir betennelse i lungevevet. Vanlige symptomene er hoste, feber og tung pust.


En bakterieinfeksjon skal behandles med antibiotika. Forebyggende vaksine anbefales til eldre over år. I de tilfellene hvor det er klare tegn til lungebetennelse , og pasienten fremstår syk, vil antibiotika føre til bedring i løpet av en ukes tid.


Likevel er mykoplasma lungebetennelse i de fleste tilfellene mindre alvorlig enn den mest vanlige lungebetennelsen som forårsakes av bakteriearten pneumokokker. Jeg fikk for uker siden påvist lungebetennelse (mykoplasma). Jeg begynte på en penicillin-kur (apocillin?) og gikk på den en uke uten bedring.


Holder på med det nå pga lungebetennelse. Jeg har hatt perioder med diate og litt magekramper,. De aller fleste tåler Ery - Max veldig godt. Standard lungebetennelse vet jeg fint lite om.


Svar:Utbredt fortetninger hovedsakelig venstre lunges overlapp ( 11x6x), passer med et svært pneumonisk infiltrat. Betyr det at det ikke er sikkert en lungebetennelse ? Ingen pleuralvæske, normale bronchial grener og kartetninger. Plagene er ikke så intense som ved vanlig lungebetennelse hvor det ofte blir svært høy feber, og hvor man blir plutselig syk og medtatt.


Barn: Rask pust kan være det eneste tegnet på lungebetennelse , særlig hos små barn. Diagnosen mistenkes ved respirasjonsfrekvens hos barn 2–måneder, hos barn 1–år og hos barn over år. Feber er vanlig, men forekommer ikke alltid hos spedbarn. Ta tablettene rett før måltid , det kan hjelpe litt.


Det aktive virkestoffet heter erythromycin. Medikamentet brukes til behandling av visse typer hudinfeksjoner. Det er også mye brukt mot luftveisinfeksjoner.


Jeg bruker Ery - Max dager med piller pr dag og har dager igjen. Skal i julebord fredag og ønsker å ta 1-glass vin til maten. Ery - max er antibiotikum av typen makrolider. Fikk en forferdelig allergireaksjon i huden for år siden, da jeg gikk på en annen penicillin kur som het Apocilin (eller noe lign). Ery - Max Meda enterokapsler - Felleskatalogen Pasientutgave Hva Ery - Max er og hva det brukes mot Vr oppmerksom p at legen kan ha.


I EryMax enterokapsler beskyttes basen av en. Luftveisinfeksjoner (spesielt nr det foreligger overflsomhet for penicillin). Det finnes imidlertid andre antibiotike typer som er effektive mot mykoplasma blant annet doksysyklin og erytromycin som selges under varemerker som Doxylin, Doksycyklin HEXAL, Vibranor Ery - Max og Abboticin.


Fare for lungebetennelse ved mykoplasma infeksjon. Ery Max er blant de snillere antibiotikumene når det gjelder bivirkninger. Begge deler kan gi deg kvalme. Bedring merker du ikke med en gang men i løpet av noen dager.


Trett og slapp kan du være i uker etter en lungebetennelse. Har brukt ery - max flere ganger, men aldri opplevd det du beskriver. Kvalme, diare og magesmerter er ganske vanlige bivirkninger av antibiotika, men pustevansker er ikke bra (skjønt det kan selvsagt henge sammen med lungebetennelsen). Du bør uansett kontakte legen igjen og spørre om du skal fortsette på kuren med slike reaksjoner.


Jeg fikk utskrevet sterke ibux-tabletter da jeg gikk på ery - max , så ja, det kan du fint gjøre. Du har sannsynligvis fått den type ibux som også er betennelses-dempende hvis ikke faktisk alle ibux-typene er det. Har fått ery - max mot lungebetennelse.


Var ikke hos min faste lege og glemte å fortelle at jeg gikk på trimopetrim mot urinveisinfeksjon. Har ikke turt å ta mere av trimopetrim. Kan disse kombineres?


Og har nå blitt værre så ery - max virker tydeligvis ikke mot urinveisinfeksjon.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg