mandag 13. mars 2017

Kalde tapasretter

Kalde tapasretter

Gratis avbestilling! Disse deilige soppbollene er et fint alternativ til kjøttboller, både i smak og konsistens. Passer perfekt i en god tomatsaus.


Kalde tapasretter

Utmerket når du skal ha en kjøttfri middag, lunsj eller som vegetarisk alternativ på tapasboret. Når det skal serveres tapas er det mange retter å velge mellom. Allikevel er det lett å få hjerneteppe når det kommer til hva man skal lage. Tapas er perfekt når du skal servere mat til mange.


Du velger selv hvor mange ulike småretter du vil lage, og mange av dem kan tilberedes en dag eller to i forveien. Patatas bravas er simpelthen et must på et ordentlig spansk tapasbord. Kutt opp poteter i båter, og kok til de begynner å bli møre. Deretter heller du av alt vannet og legger potetene på litt kjøkkenpapir. Det er viktig å bli kvitt så mye vann som mulig.


Mine forslag til tapasretter. Jeg har tatt meg en skikkelig rundtur i egne oppskrifter, og samla sammen oppskrifter som passer som fingermat. Når jeg lager tapas tillater jeg meg å blande typiske spanske tapasretter med en rekke andre bidrag fra andre verdenshjørner.


Ute etter oppskrifter på kald tapas? Her finner du gode oppskrifter på hvordan du kan lage fantastisk kald tapas hjemme! MELD DEG PÅ NYHETSBREVET OG FÅ OPPSKRIFTENE I MAILBOKSEN. Tapas består av mange småretter med gode smaker som ofte baserer seg på hvitløk, chili og tomater.


Når festen står for tur, og tiden blir knapp er tapas den perfekte løsningen hvis du skal servere mat. Jeg tenker egentlig bare småretter. Velg retter ut fra årsti anledning, hva du liker, og kan forberedes i god tid.


Enkle tapasretter til høytid og fest. Kalde tapasretter Taga Ibérico Pata Negra med Manchego ost. Klipp skinkeskivene på midten og legg de på et fat, Manchego høvles og legges over.


Kalde tapasretter

Dander med rucculasalat og balsamicoeddik. Taga Serranoskinke med Cataloupemelon. Vi kan vel trygt si at det ligger tradisjon i dette ordet og historiene er mange rundt opprinnelsen til tapas. Men la oss se litt på historien bak tapas først. Her er oppskrifter til noen tapasretter som er perfekt mat i det varme sommerværet.


Ukas retter byr på både kjapp og enkel mat som varmer på kalde høstkvelder. Går du i klubb, forening, barselgruppe eller bare liker å lage klar morgendagens middag dagen i forveien? Da skal jeg gi deg noen tips til klubbretter du kan lage dagen i forveien.


Men det krever litt av den som lager tapasen – man må faktisk produsere alle de gode smårettene. Og selv om mange tapasretter er forholdsvis enkle å lage, tar det samla sett gjerne litt tid å ordne det hele i stand. Disse må gjerne spiser rett etter de er laget, da holder nemlig tortillasene seg sprø. De er riktignok nesten like gode på smak når de er kalde , men da blir de myke. Dette er kanskje en smakssak, våre gjester syntes hvertfall den kalde versjonen var god.


For spanjolene er tapas like mye en sosial samværsform som mat, og de snakker ofte om å gå en runde tapas. Dette innebærer at de tar seg et glass med noe godt å drikke, og en tapasrett eller to på ett ste før de vandrer videre til et annet sted. Noen av gjestene har kanskje mest sansen for det tradisjonelle karbonadesmørbrødet, skinken og potetene, og bryr seg lite om oliven og pai “og sånne eksotiske ting”.


De vil ha det kjent og kjært. Men mange av gjestene kan være både matglade og bereiste, og ønsker å kose seg med krydrete små tapasretter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg