torsdag 2. mars 2017

Feber hos voksne over 40

Treff andre voksne på møteplassen for oss over år. Presise og raske termometer for måling av feber. Han understreker at det uansett vil være fordelaktig å kontakte lege dersom man har hatt feber i over tre dager. Langvarig feber skyldes som regel noe annet enn influensa, og derfor er det lurt å oppsøke lege dersom den har vart i over tre dager eller overstiger grader, sier legevaktslegen. Når vi snakker om høy feber , vil det si kroppstemperatur på °C eller mer.


Som regel kommer feber sammen med andre sykdomstegn. Når et barn har feber , betyr det generelle inntrykket av barnet (allmenntilstanden) mer enn hvor høy feberen er. Bør man ta kontakt med lege når feberen kryper over ? Det må sies at jeg har vært syk i over en uke nå,med et par feberfrie dager,før jeg ble skikkelig syk i helga igjen,hatt høy feber flere dager og i dag gikk den bare oppover,tok en sterk ibux (600mg) når jeg målte ,var helt fjern,og febe.


Litt mer om feber hos voksne. Det er kroppens forsøk på å bekjempe en infeksjon med virus eller bakterier. Derfor skal man normalt ikke senke temperaturen med febernedsettende medisin. Dersom du går med over i feber i flere dager, bør legen kontaktes for å vurdere om du skal ha antibiotika. Her er det imidlertid viktig å ta allmenntilstanden med i betraktning.


Feber hos voksne over 40

Det er fullt mulig å ha i feber og være ganske kvikk. Mindre barn reagerer ofte på infeksjoner med høyere temperatur enn større barn og voksne. Høy feber følges dessuten ofte av oppkast og diaré selv om fordøyelseskanalen ikke er angrepet av sykdommen. I de fleste tilfeller er feber et tegn på infeksjon, men barn som har vært svært aktive, eventuelt som har skreket mye, kan få litt økt temperatur uten å ha infeksjon. C er for eksempel vanlig ved forkjølelse, og barn kan også få feber uten å være særlig.


Feber er et vanlig symptom hos barn. Hvis du har høj feber , men gerne vil læse, høre radio og eller se TV, er du ikke alvorligt syg. Du kan derimod være alvorligt syg, hvis du helst vil ligge i sengen hele dagen uden at foretage dig noget, selvom du kun har let feber. Høy feber , over °, kan være en belastning for kroppen, imidlertid er feber i seg selv ikke farlig.


Feber hos voksne over 40

Hvis temperaturen nærmer seg 42°, vil feberreaksjonen bremses av kroppen selv. Feberkramper utløst av stigende eller høy kroppstemperatur forekommer hos 3-prosent av alle barn mellom ½ til år. Barnet blir ikke raskere friskt ved at det får febernedsettende, men det letter ofte plagene dersom feberen er høy (39- ) Høy. Barn tåler ofte feber godt. Hos kvinner vil ogs menstruasjonssyklusen pvirke kroppstemperaturen.


Hos voksne kan smertestillende medisin dempe muskelsmerter og senke. Ved høy feber hjelper det å få ned temperaturen, ved for eksempel å ta av klær, ha det kjølig på rommet, eventuelt legge en kjølig klut over pannen, og å drikke masse. Som hovedregel er ikke feber skadelig, men det kan føre til raskere dehydrering. Derfor kan det være grunn til å holde feberen nede i noen tilfeller, sier Barexstein.


Palpasjonssmerte over galleblæren, spesielt ved dyp inspirasjon, bare har ikterus. Denne saken fokuserer på det som er spesielt ved feber hos barn. For mer om feber generelt, se denne saken. Både bakterie- og virusinfeksjoner kan gi feber.


Virusinfeksjon er mest vanlig.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg