tirsdag 7. mars 2017

Røde prikker i huden som klør

Koop nú Roede in onze Webshop of de Bouwmarkt! Of je nu dagelijks klust of één keer per jaar. GAMMA is er voor iedere klusser! Hvordan huden ser ut når du klør kan være avhengig av årsaken til kløen. Huden kan se helt normal ut, eller den kan være rød eller grov eller ha nupper eller blemmer.


Gjentatte skraping eller hard kløing kan forårsake hevelse og fortykkede områder av huden som kan blø eller få infeksjoner. Jeg er plaget med røde prikker på kroppen som klør. Prikkene er bitte små og holder seg på èn plass til de er tørket inn (blir en liten skorpe på hvis jeg har klødd meg).


Dukker stadig opp nye. Begynte på brystet og skuldrene foran og bak. Nå er det også på armene, men lite på brystet. Kløende, små røde prikker kan virkelig være så mangt.


Det er nok dessverre umulig å stille noen diagnose på et utslett uten å se det. Og for å gi noen råd om hva du bør gjøre eller om der er noen kremer som vil hjelpe deg, så måtte jeg ha visst hva diagnosen var, dvs hva dette er. Brennkopper vises som små, røde prikker som kan klø.


De dannes ofte rundt nese og munn, men kan lett spre seg til andre steder på kroppen. Prikkene fylles med puss som etter hvert sprekker, slik at det dannes en gulbrun skorpe. Det er ikke uvanlig å ha feber og hovne lymfekjertler i nakken i tillegg. Det som ser ut som utslett, er egentlig bloduttredelser i huden.


VANNKOPPER: Utslettet merkes først som røde prikker , utvikler seg til større. Har en jente på år som får røde prikker i armhulen. Jenta mi på måneder har fått et rødt utslett i bleieregionen.


Etter 1-dager kommer et karakteristisk utslett prikker som klør og etter hvert. Hvis du har fått mange røde prikker på huden i det. Det som skjer er at blodkar i huden sprenges og de blir som. Men at barn får røde prikker på huden , er ifølge Annette Resch, privatpraktiserende barnelege og spesialist i pediatri ved Doktor Barnego ganske vanlig: - Barn har meget reaktiv hud og en ser raskt merker og røde prikker av ymse slag på huden deres. Avhengig av alder, vil barn lett få prikker på huden av ulike årsaker, sier Resch.


Mange utslett kan være kløende blant annet fordi en rød og varm hud fører til økt væsketap i huden og lokal uttørring. Kløen ved skabb er som regel verst om kvelden, og vil også bli bedre ved hydrokortison. Skabb vil være ganske langt opp på listen over mulige årsaker for dette utslettet. Vanligvis har man også utslett mellom fingrene og håndledd ved skabb. Eksemreaksjoner i huden kan man utvikle når som helst i livet.


Andre årsaker til at hunden klør er hudsykdommer og utslett. Mange hudsykdommer fører til kløe, inkludert eksem (dermatitt), psoriasis, skabb, lus, vannkopper og elveblest. Kløen påvirker vanligvis bestemte områder og er ledsaget av andre symptomer som rød , irritert hud eller nupper og blemmer. Men basalcellecarsinom kan også se ut som en rød føflekk, sier hun.


Til slutt nevner hun at de røde flekkene også kan være ondartet føflekkreft. Det finnes en undergruppe som heter amelanotisk malignt melanom, som er føflekker uten det brune pigmentet melanin. Disse føflekkene kan også være røde , rosa eller hudfarget.


Har røde prikker rundt anklene som klør veldig. Hva skal jeg gjøre? Når man stresser så får enkelte ENORMT mange kviser. Blod utredelsen kan jeg ikke si noe om, men hvis du søker litt mer rundt, så er det nok fint mange grunner til at man kan få røde prikker under huden.


De kan derfor se noe annerledes ut. De ses som utvekster på huden med en blågrå eller mørk farge. Ofte kan de være vanskelig å skille fra føflekker og føflekkreft, sier Guldbakke. Videre har man morfea basaliom, som ser ut som et arr i huden , og overfladisk basaliom som ses som røde , skjellende flekker som gradvis blir større.


Røde flekker på huden bør ikke føre til ubehag. Hvis de gjør vondt, klør eller plager deg på andre måter, bør du oppsøke lege. Hvis det å berøre dem forårsaker blødninger, dra til en hudlege. Vær oppmerksom på farge og form. Jeg ville også sørget for å holde huden myk med olje (nøytral, uparfymert).


Hvis det klør veldig kan du prøve å smøre aloe vera på, det hjelper veldig godt for meg i alle fall De har en fin en på Vita tror jeg, eller apoteket, den som er aloe vera gel. Intens skrubbing eller vasking av slik hud kan irritere og føre til betennelse. Dersom man klør og plukker på forandringene, kan det også bli betennelse. Så lenge det ikke er tegn til betennelse, er det ikke nødvendig med behandling.


Ved betennelse i folliklene vil huden bli rød , litt varmere og det kan oppstå noe ubehag. Sengetøy og tøy som brukes tett mot kroppen, bør skiftes og vaskes på minst grader. En krem eller lotion kurerer vanligvis sykdommen, men du kan fortsatt klø i noen dager etter at behandlingen har drept midden. Skabb gir som regel ingen langvarige helseproblemer, men du kan få bakterieinfeksjon i huden hvis du klør og får sår. Lichen planus: Spesielt huden på håndledd og ankler får mange små, kantete, lilla, glinsende knuter som klør intenst.


Rosacea: Likner på kviser, men har ingen hudormer. Utslettet vil som regel ikke spre seg til området rundt munn og øyne. Elveblest: Røde , kløende vabler som skyldes en allergisk reaksjon.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg