tirsdag 7. mars 2017

Når kommer melken

Melkeproduksjonen reguleres av hormoner, mengden melk som blir tatt ut av brystet, og hvor ofte det tas ut melk. Hvor mye melk brystene dine inneholder, skal du ikke fokusere så alt for mye på. Da svangerskapet, under eller første tiden etter fødselen er et tidlig stadige i prosessen, når det kommer til melkeproduksjonen. Mye vil skje med melkeproduksjonen de første dagene og ukene etter fødselen. Store eller små mengder råmelk er en normal.


Jeg vet at noen får melk i brystene før fødsel, men akkurat når kommer melken dersom du ikke har sett snurten av den før fødsel? Det er jo garantert veldig forskjellig. Etter standardiseringen blir melken homogenisert slik at fettet, i form av små fettkuler, fordeler seg jevnt i melken. Dette hindrer at melken får et fløtelag på toppen under oppbevaring. Skummet melk er fettfri og blir derfor ikke homogenisert.


Før melken tappes på kartong, blir den varmebehandlet ved minimum °C i sekunder. Fikk melk men den forsvant igjen desverre. Nå ligger vi på neo intensiv for å få i guttungen mat så vi kan reise hjem og fortsette flaskematinga der. Så jenter,om dere har mistanke om at dere har for lite melk eller melk med lite næring ta kontakt med noen som kan hjelpe dere!


Når kommer melken

Og det er ingen skam å gå fra amming til flaskemating. Det første som kommer når barnet begynner å suge etter at det er født er råmelk, og den er så vidt jeg vet ganske klar. Tror det er dette som kan komme ut av brystene før fødselen også. Vanlig melk kommer vel omtrent et døgn etter fødselen, avhengig av hvor mye barnet får suge.


Som følge av økt surhetsgrad felles også kaseinet ut, slik at melken blir tykk og skiller seg. I Norge er det påbudt å pasteurisere all melk som selges i butikk. Emballasjen merkes med produksjonsmeieriets initialer og best-før-dato. Omtrent halvparten av all melk brukes til flytende meieriprodukter. Av resten lages det andre meieriprodukter.


Men nå har jeg ordnet med at foreldrene mine skal passe dem imorgen! Så skal jeg ikke ha andre planer enn å være hjemme og amme! OG det beste av alt- når jeg dusjet nettopp så jeg at puppene lakk litt melk ! Og har vokst til pamela size!


Så har tro på at melken kommer NÅ ! Heldigvis varer ikke virkningen av adrenalinet i kroppen så lenge. Men dersom moren først er blitt bekymret fordi barnet sliter for å få melk , så blir hun gjerne bekymret igjen allerede før neste amming, og da kan det oppstå en vond sirkel. Din melk kommer inn er drevet av hormoner, noe som betyr at det vil skje om babyen din ammer eller ikke. Under svangerskapet har du høye nivåer av prolaktin (ditt melkholdige hormon). Råmelk får de fleste rett etter fødselen.


Når kommer melken

Når kommer brystmelk inn? Jeg hadde mye melk fra uke 2 men det er ikke mest vanlig. Dette skjer ved at melken sentrifugeres i en separator. Deretter blir melken standardisert til ønsket fettprosent, ved at passende mengde fløte tilsettes skummet melk. Det viktigste å tenke på når man ønsker å sette en ny firbent skapning til verden er å velge en hoppe som er sunn og frisk, fullverdig vaksinert, regelmessig undersøkt for parasitter og har gener som man ønsker å avle videre på.


Lurer du på når DU skal få mensen første gang? Noen tegn kan allikevel fortelle deg noe om at den snart kommer igang. Les mer her om slike tegn og om andre ting om mensen du kanskskje har lurt på. Hvis du bestemmer deg for å bruke morsmelkerstatning, kan det bli vanskelig å gå tilbake til kun å amme igjen.


Når kommer melken

Dette er fordi melkeproduksjonen går ned når du ammer sjeldnere. I tillegg opplever flere at barnet foretrekker flasken fordi melken kommer lettere, og derfor ikke lenger vil ta brystet. Tidligere skjedde foredlingen på gårdene der melken ble laget, men nå skjer ikke dette annet enn til privat bruk. Mange typer melk for konsum blir også beriket med vitamin D.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg