torsdag 9. mars 2017

Sopp hos barn

Behandling mot sopp i underlivet hos barn. Om barnet først har fått sopp i underlivet, bør dette behandles relativt raskt. Wollen mener at den beste behandling mot underlivssopp er å eliminere kontakten med urin og avføring. I perioder bør barnet gå uten bleie, slik at huden kan “luftes”, tipser barnelegen. Sopp er fristende for barn der de vokser både i plen og skog.


Sopp hos barn

Små barn kan ta på sopp og spise mat etterpå, uten å vaske hendene. Dette er aldri farlig selv om soppen er giftig. En bit av soppen må spises for å gi forgiftning. Hos barn kan man pensle stoffet på slimhinnen med en q-tip. Hvis et ammende spedbarn får soppinfeksjon, bør også morens brystvorte behandles med soppkrem (klotrimazol krem).


Kontakt lege dersom du har mistanke om en soppinfeksjon hos deg eller barnet, og sørg for å få riktig behandling ved behov. Kjerringråd som å vaske med farris har ingen effekt mot sopp eller trøske. Barn er spesielt utsatt for toe sopp på grunn av mangel på skikkelig hygiene og samhandling med andre barn som kan være bærer sopp.


Det er medisinske og naturlig rettsmidler for å behandle toe sopp hos barn som er trygge og effektive. Toe sopp er svært smittsom, særlig på offentlige steder. Sv: sopp i underlivet hos barn Røsker litt liv i denna tråden igjen jeg, for var hos lege med vesla for uker siden og nok en gang var det sopp på gang der. Men det har enda ikke gitt seg, enda vi har smørt med Canesten 2-ganger siden vi var hos legen.


Vesla klør seg til blods, og til mandag bestiller jeg time. Trøske skyldes soppen Candida albicans. Denne soppen finnes i munnen hos de fleste, og gir normalt ikke noen plager hos friske personer. I noen tilfeller kan det likevel oppstå en soppinfeksjon i munnen, spesielt blant spedbarn siden immunforsvaret deres ikke er fullt utviklet. Barna kan bli smittet om de går barbeint på steder hvor andre med fotsopp har gått før dem, som i dusj og garderobe.


Sopp hos barn

Normalt vil ikke sopp trives på huden, men hvis miljøet rundt føttene er varmt og fuktig, som i tette joggesko, vil soppen trives og kan begynne å formere seg, sier Rustan. Navnet ringorm henspeiler på utslettets utseende og har ingenting med orm å gjøre. Den vanligste plagen ved sopp i underlivet er endret utflod fra skjeden. Du kan også kjenne kløe og sårhet.


Soppinfeksjonen er vanligvis lett å bli kvitt, men hos enkelte kvinner kommer den stadig tilbake. Sopp i munnen hos babyer og barn kan ha flere årsaker. De vanligste grunnene til trøske hos babyer og barn er: Babyen kan ha blitt smittet ved fødselen: En av årsakene til sopp i munnen kan være at barnet ble smittet ved fødselen, fordi moren hadde en soppinfeksjon i skjeden. Hudsopp trives i varme og fuktighet.


De finnes i huden og kan noen ganger kan de føre til utslett hos mennesker med sensitiv hud. Det finnes mange andre hudsykdommer som kan misoppfattes som sopp , blant annet psoriasis ved utslett på negler, hender, føtter og i hodebunnen. Hodebunnssopp sees nesten utelukkende hos barn.


Det er muligvis voksne menneskers rikelige talgproduksjon som har en hemmende effekt på soppens vekst. I de fleste tilfellene overføres smitten fra dyr (hunder, katter, kalver, hamstere og marsvin). Forekommer i alle aldre, men er vanligere hos barn. Mer vanlig i land med varmt klima.


Ringorm i hodebunnen (tinea capitis): Svært smittsom spesielt blant barn , mer sjeldent hos voksne. Skrittsopp (tinea cruris): Ringorm i lysken og underekstremiteter ses nesten bare hos menn og forekommer oftere under varme klimaforhold. Is kan lindre symptomene hos noen barn. En infeksjon i munnhulens slimhinne av en gjærsopp, Candida albicans.


Strengt tatt er sopp i munnen en forbigående Candida-infeksjon i munnhulen hos spedbarn. Her er begrepet utvidet til også å omfatte Candida-infeksjoner i munn og svelg hos voksne, såkalt Candidiasis. Hvordan får man sopp i munnen? Det anses ikke nødvendig å behandle neglesopp hos barn om ikke pasienten har betydelig besvær av negleforandringene.


Om behandling er nødvendig, vil systemisk behandling være mer effektiv enn topikal behandling. Amorolfin er ikke godkjent for bruk til barn , og effekten av topikale neglelakkformuleringer er beskjeden. Generell bygning hos stilksporesopper, her representert ved fluesopp.


Til høyre vises et ungt eksemplar med indre hylle – som blir stilkens ring på voksen sopp , og ytre hylle – som blir stilkens slire, skjellkranser og hudlapper på voksen sopp.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg