mandag 27. mars 2017

Penicillin utslett

Penicillin utslett

Medikamentelle utslett. Hudreaksjoner utgjør prosent av disse bivirkningene. De kliniske reaksjonene man ser etter penicillin ­bruk er ikke forskjellige fra hva man ser ved andre medikamenter. De fleste som reagerer på penicillin ­preparater får makulopapuløse (morbilliforme) eksanthemer. De kommer vanligvis etter 4-dagers behandling og gir få symptomer, oftest lett hudkløe.


Diagnosen kan være vanskelig, og mange tar feil av dette. Aktivt mot grampositive og gramnegative bakterier. Følsom for degradering av betalaktamaser produsert av resistente bakterier, og har ikke effekt overfor organismer som produserer slike enzymer.


Se SPC for informasjon om brytningspunkter, følsomme og resistente arter. Slike tilfeller gir ofte grunnlag for tvil om hva slags allergisk reaksjon det dreier seg om. Dersom ny behandling med samme antibiotikum skal gis, kan testing for penicillinallergi være et hjelpemiddel. Utbredt urtikarielt utslett , ev.


Jeg har nylig gått på en dager Apocillin 6x6mg daglig pga borreliasmitte. Hadde da feber, sterk følelse av solbrenthet på overkroppen og generelt influensalignende ubehag. Begynte med antibiotika september. Kontraindikasjon for fremtidig terapi med samme antibiotikum eller samme klasse antibiotika. Cefalosporiner og penicillinallergi.


Pasienter med tidligere penicillin straksallergi har økt risiko for allergi også for andre antibiotika. De vanligste reaksjonene er utslett og elveblest. Livstruende reaksjon (anafylaktisk sjokk) forekommer nesten bare ved injeksjon av penicillin og ikke ved bruk av stoffet i tablettform, men ved kjent overømfintlighet overfor penicillin må man velge et annet antibiotikum. Forsiktighetsregler. Det er ikke uvanlig at personer utvikler allergi overfor penicillin.


Ofte arter det seg som utslett. Det kjennetegnes ved et rødt utflytende til småprikkete, kløende utslett over hele kroppen. Pasienten må avslutte penicillinkuren og informeres om at det kan være livsfarlig å få penicillin igjen. Antibiotika er generelt sett trygge legemidler å bruke, alvorlige bivirkninger er sjeldne og allergi for antibiotika er overdiagnostisert. Likevel kan det være nyttig å vite hvilke bivirkninger som kan oppstå ved bruk av ulike atibiotikatyper.


Vanlige symptomer som utslett og diaré feiltolkes som at pasienten ikke tåler penicillin , og dermed har en allergi. Disse plagene kan være knyttet til infeksjonen selv eller de kan være kjente bivirkninger av behandlingen. Visse typer penicillin gir det alltid plettformet (makulst) utslett p kropp, armer og ben. Hva er de vanligste reaksjoner på Amoxicillin ? En mindre mengde mennesker kan oppleve en ikke-allergisk utslett som har en tendens til å dukke opp flere dager etter å ha tatt amoxicillin.


Penicillin utslett

Penicillin utslett. Derfor er det vanskelig å få barna til å svelge denne medisinen, som vanligvis er flytende mikstur. Det er feil at foreldre skal bruke tid og krefter på å gi barn en medisin som de ikke trenger, og som i verste fall ikke er bra for dem, avslutter Heier. Bildet viser samme utslett etter en dag. Som man kan se har det røde området blitt litt større.


Dette bildet viser samme utslett et par dager senere. Personen som hadde dette utslett gikk til fastlegen og fikk diagnosen Erytema migrans. Utslettet ble behandlet med penicillin.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg