mandag 11. november 2019

Juleskinke tilbehør

Stort utvalg av Annet tilbehør. Alle varer på lager! Dagsekker, Tursekker, Klatresekker. For menn, kvinner og barn! Klær og utstyr til nedsatte priser!

Softshelljakker og mye mer! Fjellsko, Løpesko, Multisportsko. Server røkt juleskinke med lekkert tilbehør som blåbærbraisert kålrot, mandel- og kaperspesto, potet- og purresalat og stekte pærer med kremost og bacon. Juleskinke kan man kjøpe ferdig kokt i butikken.


Skinken egner seg ypperlig til raske smakfulle førjulsretter. Denne retten krever lite forberedelse og er til god hjelp i en travel førjulstid. Dette er enkel og god husmannskost, som alltid blir vellykket og som også er enkel å lage til mange.


Enten du har sikret deg en rå juleskinke eller du har valgt å kjøpe en ferdig stekt utgave, har du hovedingrediensen til denne retten som er inspirert av svenskenes favorittjulemiddag.

De beste tipsene til julematen finner du her. Oppskrift med tilberedning av røkt juleskinke. Vi har også forslag til mye godt tilbehør som passer til juleskinke. Litt broderkjærlighet må vi jo vise svenskene! I Sverige serveres juleskinka tradisjonelt med kokte poteter, prinskorv, svenske köttbullar, rødkål, brunkål og brun saus.


Dette er også nydelig julepålegg, og passer godt til waldorfsalat. Røkt juleskinke med sennepsaus står alltid på menyen hjemme hos oss i løpet av jula. Som tilbehør serverer jeg ovnsbakte poteter. Sammen med sennepsgratinert juleskinke har du garantert en fulltreffer. Hos svenskene troner juleskinken som midtpunkt på det tradisjonsrike julebordet.


Hos oss er den et kjærkomment innslag på frokostbordet, eller servert som middag på en av juledagene. Deilig smak av skinke somnbsp;vekker minner fra barndommen for mange. En hel juleskinke fra svin får du kjøpt både rå og ferdigkokt. En juleskinke veier rundt 6-kilo. Benfrie og mindre juleskinker av svin, eller baoynneskinker, kan kjøpes rå eller kokte.


Ha grønnsakene i en blandebolle med rømme, majones, sitronsaft, worcestershiresaus, sukker og salt - og bland godt. Fikk ikke stor nok kalkun på butikken så må ha juleskinke i tillegg som nyttårsmat i morgen.

Eggesalaten passer også godt når du lager tapas eller til lunsjbordet. De siste årene har jeg byttet ut kålrabistappen med en fargerik, frisk og smakfull salat med appelsin, rødkål, gulrot, eple og hasselnøtter, noe som alltid slår an. Server den saftige skinkesteken med deilig, sprø svor og tilbehør som for eksempel gulrothummus, rødkål- og rødbetesalat, grønnkål- og gresskarsalat, deilige ovnsbakte poteter med appelsin, hvitløk og mandler og en sjysaus. Du kan også strimle rester av skinken og ha den på pizza, i pitabrød eller i en salat.


Da lager griljerer man den i stekeovnen. I dag er det juleskinke som skal serveres. Imidlertid tilbereder vi den på svensk vis, i alle fall tilnærmet. Karamelliseringen betyr nemlig mye for totalopplevelsen. En super sør-afrikansk rødvin er hva vi tror passer godt med juleskinkas smaksnyanser.


Svensk juleskinke er skinke som er sukkersaltet slik at den bli rød i kjøttet. Så skal den griljeres med sennep, egg, sukker og kavring. Salt mat med tilbehør , det er Olsok-mat.


DEILIG OLSOKMAT: Spekemat hører med når Olsok skal feires, og synes du den klassiske rømmegrøten blir litt mektig, kan du prøve Arne Brimis.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg