tirsdag 19. november 2019

Nupper i huden

Profesjonelle råd fra våre hudterapeuter - gjør vår hudtest allerede i dag! Vi hos Skincity vil spre vår kunnskap og kjærlighet til hudpleie videre til deg. Stå i mot tegn på hudaldring.


Tilstanden er karakterisert ved masse små nupper på utsiden og baksiden av overarmene, ryggen, lår, kinn og rumpeballer. Har du utvekster og nupper i huden ?

Forsøker du å fjerne en skin tag selv, risikerer du å skade huden og påføre deg selv arr, det er også en risiko for at du kan få sår og infeksjoner. Plutselig kjenner du det, en liten nupp som sitter fast i huden på halsen eller under armen. De små nuppene eller utvekstene som tilsynelatende tilfeldig dukker opp heter skin tags på engelsk, og går ofte under samme navn her hjemme - i tillegg til hudflik og på fagspråket - akrokordon.


Alle kan få nupper på overarmer, legger, lår eller andre steder på kroppen. Nuppene kan oppstå uavhengig av kroppspleierutiner, og noen er sterkt plaget, andre vil aldri oppleve dette. Så hva er egentlig årsaken?


Arvelige nupper Såkalte nupper i huden er helt ufarlig, men ofte arvelig.

Nupper kan også oppstå på grunn av produkter som tetter porene, samt friksjon og tette klær, sier Stokke. Zangani stemmer i: - Unngå klær som sitter for tett til huden. Det kan gi mekanisk irritasjon som kan trigge dette. I tillegg nevner Stokke syntetiske fibre og mye klær om vinteren som årsaker til nuppene. De er gule, ekle og kviselignende nupper som av og til dukker opp i hudoverflaten.


De sjenerende klumpene viser seg på de fleste av oss fra tid til annen, men enkelte er mer utsatt enn andre. Dette kan sees på overarmene, lårene, ryggen, rumpeballer og i ansiktet. Keratosis pilaris er en svært vanlig hudtilstand som kjennetegnes av nuppete hud. Tilstanden kan forekomme hos alle, uavhengig av etnisitet, og starter allerede i barne- og ungdomsårene. Ved hjelp av gode og regelmessige tiltak, kan du forbygge og behandle tilstanden selv.


Kløende nupper på hele kroppen kan ha flere årsaker. Skabb er absolutt en mulighet hvis du ikke har hatt noen hudlidelser tidligere. Utslettet man får ved skabb varierer fra person til person. Kløen ved skabb er som regel verst om kvelden, og vil også bli bedre ved hydrokortison. De fleste forandringene som oppstår er ufarlige, plager ikke barnet og går over av seg selv.


Huden til nyfødte kan endre seg mye.

Rødt og småkvisete utslett (erythema toxicum neonatorum) Dette er utslett av små røde prikker og nupper som etter hvert får puss i seg og ser ut som små kviser. Det ses typisk som røde flekker i huden med gule skorper. Herpes: Herpes er en vanlig virusinfeksjon, som gir gjentatte episoder med sviende munnsår på leppene. Atopisk ekseAtopisk eksem er en vanlig årsak til utslett i ansiktet. Typiske symptomer er tørr og kløende hud i ansiktet.


En av de vanligste typene eksem. Nupper på huden En ansamling av keratin der hårene kommer ut kan danne en propp som gjør at huden på overarmene føles ru og nuppete. Det er helt ufarlig, men det finnes ulike kremer som hjelper. Hvorfor får man nuppete hud ? Dermed er det ren og skjær uflaks som gjør at du har nupper eller ikke.


Stokke er enig, og mener at årsaken til nuppete hud i utgangspunktet skyldes en arvelig forhorningsforstyrrelse. Milia og keratosis pilaris er to typer hvite nupper som er usedvanlig utbredt og vanskelig å behandle, men ikke umulig. Jeg har masse kviselignende nupper i ansiktet, i pannen og kinnene og rundt ellers. Det ser ikke pent ut, og kan kanskje minne om store porer. Hvordan kan jeg få vekk dette?


Og kommer irritasjonen sammen med et utslett du ikke kjenner igjen, kan det være at du har fått en hudsykdom. Svarte prikker og det man kan kalle nupper i huden , består av fett. Dette er veldig små kviselignende hudutposninger som ofte forekommer på nesa.


Av og til kan disse få svarte prikker helt ytterst. Vanlige årsak til behandling er skin tags, vorter, keratoser og solskader. Oslo Hudlegesenter har spesialisert seg på fjerning av uønskede utvekster i huden. Det er vanlig at disse dukker i løpet av sommeren, spesielt etter soling.


Hva forårsaker disse flekkene? De dukker opp noen ganger på ryggen og i ansiktet. Mange utslett kan være kløende blant annet fordi en rød og varm hud fører til økt væsketap i huden og lokal uttørring.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg