mandag 18. november 2019

Nakkekoteletter i ovn

Lag ulike retter med svinenakke til hele familien. Trenger du inspirasjon? Her får du middagstips fra oss. Enkelt men veldig godt.


Bestill nå, betal senere, gratis avbestilling, døgnåpen kundeservice på ditt språk.

Budsjett til luksus, hoteller og hjem. Lagervarer leveres neste virkedag. Kjøp Ovn hos WhiteAway. Vi viser deg hvordan du enkelt tilbereder koteletter enten i stekepanne eller i ovn. Jeg har akkurat nå en form med nakkekoteletter i ovnen.


Brunet de såvidt i stekepanne, deretter over i en ildfast form. La løk, hvitløk og grønnsaker i bunnen av formen, krydret litt og helte på noen dråper chilisaus og soya, deretter la jeg nakkekotelettene på toppen.

Steke koteletter i ovnen, hjelp! Hvordan få saftige svinekoteletter? Når man griller og steker svinekjøtt bør det ikke steke for lenge, for da blir det tørt og trist. Del nakkekoteletter i to.


Skrell rotgrønnsaker og del i passe store biter. Skjær appelsin i båter og legg i leirgryten. Plasser kotelettene på toppen og hell i buljong.


Sett på lokket og plasser leirgryten midt i kald ovn. Sett ovnen på 1°C og la leirgryten stå i ovnen i ca. Da må du prøve langtidsstekte nakkekoteletter i stekeovn.


Forvarm ovnen til 1grader. Smør inn en stor ildfast form med olje eller smør. Første bud for et vellykket resultat er kottiser av ypperste kvalitet fra økologisk frilandsgris. Et fritt liv med mye bevegelse og god fôrsammensetning gir et ekstra smakfullt, saftig og mørt kjøtt.


Nakkekoteletter trenger slettes ikke være tørt og kjedelig.

Jeg elsker dem grillet med en digg marinad e , i en høstgryte med rotgrønnsaker , kokt i brun saus, stekt i panne med litt salt og pepper eller langtidsstekt i ovnen som dette. Hvis noen der ute tester oppskriften, legg igjen en kommentar her da! Hadde vært gøy å høre hva dere syns. Jeg syns iallefall at kotelettene jeg lager på denne måten alltid blir gode og møre, og det er ikke så vanskelig som det høres ut som heller.


Når kjøttet først er i ovnen , lager det jo nesten seg selv. Jeg en lignende metode å anbefale, men helt uten bruk av stekepannen. Bruk ferske eller tinte nakkekoteletter (tror ikke svinekoteletter blir helt det samme) og smør en langpanne med godt smør.


Salt og pepre kotelettene bra, og legg dem i langpanna. Koteletter er noe alle liker og med grønnsaker som følge blir dette en ordentlig middag. Retten stekes ferdig i ovnen , da har man tid til å dekke bordet og gjøre litt ekstra ut av hverdagsmiddagen. Gratis avbestilling! Til langtidsstegte nakkekoteletter skal du bruge: nakkekoteletter 8gram blandede rodfrugter (evt. kartofler, persillerødder, gulerødder, rødbeder og pastinakker) deciliter hønsefond (eller deciliter vand og en bouillonterning) håndfuld frisk timian Salt og friskkværnet peber.


Men tilberedningen i ovnen gør koteletterne møre som smør, og de laves sammen med gulerødder og den lækre sennepssovs. Sett ned temperaturen på slutten hvis kotelettene blir veldig brune, og snu på dem innimellom. Du kan fylle på med vann og smør underveis hvis det virker tørt. Serveres gjerne med potetmos eller andre poteter du liker. Ta koteletter og kryddre dem.


Snues etter min. Så tar du FLØTE (vanlig piskefløte) og heller oppi langpanna og setter opp varmen maximalt i min. Legg den i formen, og sett formen i oppvarmet ovn (2grader). La de stå i 15minutter før du setter ned til 1grader og lar de steke i time til.


Bruker en annen, men lignende variant. Krydrer og Bruner kotelettene raskt i stekepanne. Legger dem i rømertopf (eller annen gryte med lokk) oppå grønnsaker og løk. Skjær gjerne vekk benet på kotelettene, da blir maten litt mer lekker, i alle fall for yngre gjester. Uten ben blir smaken på gryten riktignok litt redusert, men kjøttet har likevel tilstrekkelig fett til at den blir fyldig nok.


Høy Slik gjør du: Ha kotelettene i en stor ildfast form med lokk eller stekeplate med kant.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg