torsdag 21. november 2019

Kjøleskapet bråker

Om kjøleskapet ditt bråker , får du nå noen tips til hva som kan være galt. Avrimingstimeren er vanligvis plassert nederst på kjøleskapet nær forsiden. Hører du støy herfra, bør denne delen erstattes.


Kompressoren er normalt svart og lett å finne på baksiden av kjøleskapet. Det er ledninger tilkoblet den. Oppstår det en virkelig høy og plagsom ly er det mulig at kompressoren er i stykker.


En tommelfingerregel er at kjøleskapet skal være vatret. Noen leverandører anbefaler også at skapet skal stå litt tiltet bakover, men det er ingen fast regel på dette, sier Gjertsen. Da anbefaler han å ringe tekniker, eller. Man bør holde det støvfritt, fordi ekstra støv gjør at motoren må jobbe mer og dermed blir det bråk. Kjøleskapet må være i vater, dvs at det må stå rett.


Virker ikke det, kjøp nytt! Min venninne og typen har et kjøleskap som høres ut som det lider av og til, nesten kvelte skrikelyder på en måte. På kjøkkenet er kjøleskapet ofte omgitt av hyller og skap som skjuler kjøleskapets bakside. Estetisk sett er dette genialt, men ikke alltid like praktisk.


Du kan risikere at gjenstander havner bak eller på siden av kjøleskapet. Det durer og durer, ikke bare litt men ganske så høylydt. Det bråker også relativt mye, men jeg tror det er isbitmaskinen som bråker. Vi har Whirlpool side-by-side.


Siden det er helt nytt jobber det vel på spreng med å lage is tenker jeg. Det bråker også ganske bra når nye isbiter tømmes ned i beholderen, spesielt når det er lite is der fra før. Men det som faktisk hjelper en liten stund hos oss er å løfte selve døren til kjøleskapet litt opp (mens den er igjen), da slutter bråkingen. En kompressor som summer og lager mer lyd kan bety at kjøleskapet ditt synger på siste verset, forklarer Ash. Om det ikke er noe aktuelt alternativ så går det an å dempe et bråkete kjøleskap.


Siden mange av oss har åpne kjøkkenløsninger, og kjøleskapet er et apparat som står på hele tiden, ligger alt til rette for frustrasjon hvis du ender opp med et som bråker. Heldigvis er de fleste nokså stillegående. Deres kjøleskap får dårlige resultater på kjøleegenskaper. Dette holder bare til av 1mulige poeng.


Samtidig er det greit å merke seg at to andre AEG- kjøleskap får en høyere score og havner midt på treet i den danske testen. Vårt ASKO kombiskap har følgende problem:Vifta som står i fryser delen (som hvis jeg har skjønt rett, sørger for å kjøle ned kjøleskapet ), iser ofte igjen. Problemet mitt er et kjøleskap som bråker noe veldig.


Når det slår seg på innimellom så durer det skikkelig og det bråker i kjøleelementene (omtrent som en radiator som må luftes). I manualen står det kun at skapet trenger ventilasjon, men ikke noe mer enn det. Jeg kjøpte for to dager siden et kjøleskap der det sto at lydnivået var 40. De sa det var veldig stille.


Men det durer og bråker så mye at jeg vil reklamere og sende tilbake hele greia. Må jeg da betale frakten selv? Idiotisk egentlig med sånne åpne kjøkkenløsninger, da får man jo ikke fred og ro. Er dei skitne, må kompressoren arbeida mykje meir for å oppnå kjølinga du ynskjer. Ellers er det oftast slik at billige kjøleskap har både noko veike og ganske støyande kompressorar, og slikt vert alltid verre med.


Irr-lignende stoff på kompressorslange til bråkete kjøleskap 17. Svigers hadde Ikea kjøleskap laget av whirlpool, og det ulte og stønnet som om. Hva kommer det av at kjøleskapet mitt bråker som en anleggsmaskin? Opplever du at kjøleskapet ikke virker? Bråker nye kjøleskap mye?


Et kjølesystem har et visst lydnivå når det arbeider.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg