fredag 29. november 2019

Rødt utslett barn

Utslett med feber kan ha en rekke årsaker, men særlig hos barn er årsaken ofte en infeksjon. En annen vanlig årsak kan være medikamentreaksjon, mens smittsom hjernehinnebetennelse er en sjelden årsak. De fleste barn med eksem vil ha noen i familien med astma, allergier eller eksem. Den femte barnesykdom (erythema infectiosum) Den femte barnesykdom starter med feber, forkjølelsessymptomer og verking i kroppen. Etter et par dager får barnet et veldig rødt utslett i kinnene.


Noen får også et rødlig utslett som kan klø på bryst og føtter. Mange utslett som oppstår hos barn og spedbarm er ufarlige, plager ikke barnet, og går over av seg selv. Om det er et kløende utslett finnes det lindrende behandling. Her er en oversikt over noen av de vanligste utslettene som kan oppstå hos spedbarn og barn.


Femte barnesykdoHuden i kinnene blir kraftig rød , deretter oppstår det et småprikket, rødt utslett på armene, overkroppen og noen ganger på lårene. Utslettet kan vare i flere uker, og noen barn f år leddsmerter. Ved femte barnesykdom blir huden i kinnene kraftig rød , deretter oppstår det et småprikket, rødt utslett på armene, overkroppen og noen ganger på lårene.


Rødt utslett barn

Sykdommen krever ingen behandling. Blant de vanligste er atopisk eksem (tørt og kløende utslett , eventuelt væskedannelse) og seboreisk eksem (tørt utslett med røde , lett flassende elementer). Ifølge Resch er de vanligste sykdommene som kan føre til røde prikker på barnehuden skarlagensfeber, vannkopper og den 4. Tidligere var røde hunder en hyppig infeksjon med utslett hos norske barn , men det ser vi ikke mer på grunn av høy vaksinasjonsdekning, understreker Døllner. Barn kan få utslett av mange ting. Man kan også få utslett av sol eller kal tørr luft.


Utseende og måten utslettet har oppstått på, kan fortelle mye om årsaken. Utslett hos barn - Når det gjelder utslett er det to grunnleggende spørsmål som hjelper deg å sortere ut hva det kan være. Det er viktig å finne ut om utslettet klør eller ei, og om barnet har feber eller ikke, forklarer barnelege Camilla Moger ved Sykehuset Innlandet på Lillehammer. Røde hunder: Et utslett med lyserøde prikker kommer til syne først bak ørene og i hodebunnen. Det har skjedd oss alle: Du får behov for å klø et sted på huden.


Rødt utslett barn

Når du klør på punktet det klør føler du at det er ujevnt. Du sjekker det i speilet for å se hva det er, og ser et rødt irritert område på huden din. Trykker du på en petekkier, mister den vanligvis litt farge og blir lysere der du nettopp har trykket.


Disse utslettene kan også forekomme hos barn og ha forskjellige utseender. Rød , hoven og ru hud kan være bleieutslett. Mange barn sliter med eksem, og det finnes flere forskjellige typer.


Av og til kan det oppstå en soppinfeksjon. Huden blir da sterkt rød og irritert med hvitaktige flak som flasser av. Det kan også bli blemmer og åpne sår. Les mer om bleieutslett.


Flammende rødt utslett med en gul prikk i midten de første dagene i babyens liv kan være nyfødtutslett. Det “klassiske” utslettet er ringformet med et blekt parti i midten, men studier har vist at det er like vanlig med utslett som er jevne i fargen. Fargen kan variere veldig, fra blekt rosa til veldig rødt.


Rødt utslett barn

Utslett i ansiktet er den vanligste årsaken til konsultasjon hos våre hudleger. Det er en lang rekke mulige årsaker som kan gi utslett i ansiktet. Det første man må gjøre er å få avklart en sikker diagnose for å gi gode råd om behandling. Pityriasis rosea er en hudsykdom som hovedsakelig forekommer på overkroppen i form av utslett. Dette utslettet kan bli verre om man utsettes for kulde og stress, dog er det vanligvis uavhengig av ytre kilder.


Hos spedbarn er det mest vanlig at utslettet viser seg på kinnet, i hodebunnen eller på overkoppen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg