torsdag 7. november 2019

Tapas kyllingspyd

Bestill Mat hos Just Eat på nyttårsdag. Hundrevis av forskjellige restauranter. Server marinerte kyllingspyd med sursøt saus som en liten koserett eller som én av flere småretter til et tapasmåltid.


Når det skal serveres tapas er det mange retter å velge mellom. Allikevel er det lett å få hjerneteppe når det kommer til hva man skal lage. Saftige kyllingspyd som passer godt til alle våre andre tapasretter!

Prøv deg frem med krydder til du finner din favorittsmak! Denne oppskriften er opprinnelig fra Sørøst-Asia. Sataymarinerte kyllingspyd er en slager sommer som vinter. De egner seg som tapas , forrett eller middag med ris og godt brød til. Kilde: Kokk Trond Moi for FVN-TV.


Serverte denne i dag som en del av et tapas -måltid. Riktig nok ikke spansk mat dette, men det passet veldig bra. Brukte lårkjøtt fra kylling istedenfor kyllingfilet, noe som fungerte godt.

Det ble helt nydelig, og vi kommer garantert til å lage dette igjen. Dette trenger du for å lage kyllingspyd med peanøttsaus til personer. Peanøttsaus sjalottløk fedd hvitløk ss maisolje ½ rød chili 2-ss soyasaus ss brunt sukker ½ boks (dl) kokosmelk, helfet. I en stor stekepanne heller du oppi kokosmelken. Kyllingspyd Peanøttsaus Chicken Satay.


Deretter mangochutneyen og peanøttsmøret. Reply Tex mex kyllingspyd i tortillas - Mat På Bordet 7. Peanøtter, eller “peanuts” på engelsk, er som navnet sier egentlig en belgfrukt eller ert (pea – nuts). Det tynne skinnet utenpå nøtten, under skallet, byr på en rekke helsebringende plantestoff, så rens det ikke bort. Vi har derfor satt sammen noen smaksrike menyer som vil tilfredstille dine matglade gjester. Du velger selv hvor mange ulike småretter du vil lage, og mange av dem kan tilberedes en dag eller to i forveien.


Her er et middagstips til hvordan du kan servere kyllingspyd til både hverdag og fest. Grøt og Kornblandinger. Omeletter og Pannekaker. Et stort pluss er det også at barna syntes det er nydelig, så disse spydene kan vel så gjerne havne på middagsbordet.


Yoghurtmarinerte kyllingspyd Ikke vet jeg om det var inderne som fant opp å marinere kjøtt i yoghurt, men det er iallfall veldig vanlig i det indiske kjøkkenet å gjøre nettopp det. Tapas Exclusive antall. Yoghurtmarinaden gjør at kjøttet blir mørt og at kryddersmakene kommer inn i kjøttet.

Først noen tips for å unngå kaos på tapasbordet: Det er lett å lage alt, alt for mye når det kommer til tapas. Regn omtrent 5g – 6g mat per hode, og topp heller opp med rikelig med godt brød eller foccacia om du skulle være redd for å lage for lite mat.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg