tirsdag 26. november 2019

Kløe i underlivet gravid

Rask og trygg leveranse. Billig, sikker og rask graviditetstest. Kjøp nå, test deg hjemme. Kløe i underlivet kan tyde på en infeksjon som bør undersøkes av lege eller jordmor.


De to vanligste årsakene til kløe i underlivet i graviditeten er bakteriell vaginose eller sopp.

Det informerer jordmor ved Oslo jordmor- og ultralydklinikk, Ida Cecilie Widsten. Kløe , svie og smerter i underlivet hos kvinner kan ha mange årsaker. Vi skal se på noen av de vanligste årsakene som legen din gjerne vurderer på kontoret.


Når man snakker om underlivet snakker man egentlig om to ganske ulike deler med forskjellig biologi, nemlig de ytre og de indre kjønnsorganer. Mange kvinner opplever i perioder å bli svært plaget av kløe i underlivet og dette kan ha flere årsaker. Plages du av kløe i underlivet ? De fleste kvinner vet hva det vil si å klø i underlivet.

Enten de har vært på stranda og gått for lenge i badetøy eller de har vært så uheldige å få en kjønnssykdom. Mange kan oppleve at det plutselig oppstår kløe , svie og til og med utslett i underlivet. Utslett i underlivet kan være et symptom som kan skyldes en rekke helseproblemer og kan forekomme på en hvilken som helst del av det mannlige eller kvinnelige kjønnsområdet, finn riktig behandling for din tilstand!


Det er lett å bli bekymret når du opplever smerter i magen og underlivet i svangerskapet. Stikkinger i underlivet kan komme både tidlig i, underveis og i siste trimester. Så lenge dette er en følelse som kommer og går, er det vanligvis helt normalt. Svie i underlivet som gravid. Mange gravide opplever en sviende fornemmelse i underlivet under graviditeten.


Noen har lett sviende plager, mens andre opplever en sterkt brennende fornemmelse. Du kan godt oppleve svie i underlivet under din første graviditet, mens du som annen- eller tredjegangsfødende ikke opplever sviende plager. I tillegg til utslett er kløe det vanligste symptomet ved disse hudtilstandene. Normal svangerskapskløe er vanlig.


Studier viser at opptil prosent av alle gravide får plager med kløe i svangerskapet. Kløe i huden oppstår på grunn av normale (fysiologiske) forandringer, tørr hu økt strekk på huden er vanligst. Ikke bare på grunn av kløen, men ofte fordi den griper inn i det intime samlivet.

Pruritus vulvae er den latinske medisinske betegnelsen for kløe i området rundt kvinnens kjønnsorganer. Det kan være et symptom på sykdommer som infeksjoner, allergier eller hudlidelser. Noen årsaker til kløen er enkle å behandle, mens andre vil være plaget av kløen i lengre tid. Svie, kløe og luktfri utflod er vanlige symptomer på soppinfeksjon. Sårhet, sprekkdannelse i underlivet og smerter ved samleie er andre symptomer som kan oppstå hvis man har soppinfeksjon.


Høy kvalitet og 9 nøyaktige med anonym og rask levering. Er uker gravid i dag, og siden jeg ble gravid har jeg slitt ekstremt med kløe i underlivet ! Først har jeg litt noia for psoriasis når jeg vet at det er en sykdom som har vært i familien(men synes det er rart om det kommer i underlivet mitt nå som jeg er gravid ?) kløen er altså bare mell. Noen kvinner får det når man er gravid , mens andre får det etter en fødsel. Under og etter svangerskap skjer det mange endringer nedentil og det er helt normalt med kløe. Hvis du har denne soppinfeksjonen vil du merke svie, kløe og utfloden din vil bli mer hvitaktig og klumpete.


Gravide er mer utsatt. En Soppinfeksjon oppstår gjerne hvis den normale bakteriefloraen i underlivet blir forstyrret, eller hvis kroppens immunforsvar er svekket. Sopp i underlivet og bakteriell vaginose er blant de vanligste, og kan noen ganger forveksles.


Finn ut forskjellen her, slik at du kan behandle plagene riktig. Kløe i skjede og skjedeåpning, brennende følelse i underlivet , hyppig vannlating og samleiesmerter preger denne tilstanden. Bakteriell vaginose Det kan øke risikoen for spontanabort, for at barnet blir født for tidlig, har for lav fødselsvekt eller for at mor kan få infeksjon i livmorhulen under eller etter svangerskapet. Smerter i underlivet når du er gravid kan naturlig nok skape bekymring.


Nesten alle soppinfeksjoner i underlivet forårsakes av sopparten Candida albicans. Denne finnes ofte i normalfloraen i tarmen og kan lett forflytte seg frem i skjeden. Man blir altså ikke smittet med sopp slik som en kjønnssykdom. Det viktigste tegnet på at du kan ha fått underlivssopp er kløe.


Kløende hud kan påvirke livskvalitet, og langvarig kløe med tilhørende kløing av huden kan føre til hudskader, infeksjoner og arrdannelse. Ved tørr og kløende hud i underlivet , kan det være flere årsaker, les mer her.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg