tirsdag 16. juli 2019

Feber barn når kontakte lege

Medisinsk utstyr og hurtigtester. Narkotikatester og graviditetstester. Barns normale temperatur kan variere.


Temperatur mer enn 3°C om morgenen og °C på kvelden anses å være forhøyet temperatur. Barn med feber bør først og fremst av hensyn til seg selv holdes hjemme til det er feberfritt. I noen sammenhenger kan det være ønskelig av smittevernhensyn. Ofte går det over av seg selv, men i disse tilfellene bør du kontakte lege.


Det er ikke uvanlig at barn får feber. For hva er høy feber , og hva er forskjellen på når små barn har feber og når større. En vanlig regel for foreldre er at man oppsøker lege dersom barnet har hatt. Mye kontakt med smitte, slik som i barnehage eller med eldre.


Barn har feber når temperaturen er over. Legen vil derfor ofte velge å se barnet. Gutten min på år fikk feber på Søndag. I går og i dag har feber vært på 40° og 39.


Vondt i hals, og hoster. Har drukket litt vann og spise en halv polar brødskive. Han har store mandler så tidligere har han hatt mange halsbetennelser men da har alltid hatt i feber å vært i dårligere form. Vi gir deg en pekepinn på når du bør ta med barnet til legen ,. Hvis et barn får feber i løpet av de første tre levemånedene, kan barnet være alvorlig sykt og du må kontakte lege. Eldre barn kan ha høy feber uten å være særlig plaget eller alvorlig syke.


Barn kan også være alvorlig syke uten feber. Barnelege Annette Resch. Feber hos barn kan av og til være vanskelig å vurdere.


Foto: Privat – Høy feber hos barn er ikke ensbetydende med alvorlig sykdom. Nå har minste mann på år hatt feber siden onsdag, ikke vil han spise noe særlig, spiste et pizzastykke på torsdag, ingenting i går, og hittil idag kun litt godteri. Han har perioder i løpet av dagen der han er litt aktiv, for så å sovne av sittende.


Har absolutt ikke tid til å være syk, så jeg må opp på beina så fort som mulig. Men når er det innafor å kontakte lege ? Selv synes jeg det er for tidlig i morgen, men legen er ikke på kontoret på fredager. Da blir neste mulighet på mandag. Synes det alltid er vanskelig å vite når en bør kontakte lege. Observer dit barn og bruk sunn fornuft.


Når er feber kritisk? Ser barnet medtatt ut? Er det annerledes enn det pleier å være? Hvis ja, så skal du kontakte lege. Har du et lite barn under tre måneder og det får høy feber , bør du kontakte en lege.


Hvis barnet gråter, er utrøstelig, og er vanskelig å vekke, skal du. Ved høy feber av ukjent årsak bør du vekke barnet minst et par ganger i løpet av natten for å sjekke at du har god kontakt med barnet. Generelt om febernedsettende medisin til barn Bruk av febernedsettende medisin gjør ikke at barnet blir fortere frisk, men reduserer ubehaget som følger med høy feber.


Små barn får lettere høyere feber enn voksne, selv ved mindre infeksjoner.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg