mandag 15. juli 2019

Oppblåst gravid

Mange gravide føler seg oppblåste og plages av treg mage. Hormonene østrogen og progesteron gjør den glatte muskulaturen i hele kroppen din slappere. Dette skjer også i fordøyelseskanalen.


Derfor kan maten av og til passere langsommere gjennom systemet, og du føler deg oppblåst. Oppblåst mage og gravid.

Jordmor Tonje Wessel Rummelhoff fra det nettbaserte fødselsforberedende kurset En god fødsel, forklarer at diaré og løs mage oftest forekommer mot siste del av svangerskapet. Får jeg oppblåst mage av å være gravid ? Kvalmen som ofte kommer i første trimester, kan gjøre at du spiser og drikker annerledes enn du pleier. Samtidig utskiller du svangerskapshormoner som får tarmene til å jobbe langsommere. Grunnen til at gravide ofte får vondt i magen og opplever mageplager som luft i magen, treg mage eller forstoppelse, er at kroppen produserer en rekke hormoner under graviditeten. Hormonene bidrar til å gjøre vevet i kroppen bløtere, for å gjøre den i stand til å utvide seg.


Nødhjelp mot oppblåst mage - Et godt tips når du først er oppblåst er å drikke et glass vann med en teskje eplesidereddik og saften av en halv sitron i, sier Ebeltoft. Bevegelse skal også hjelpe.

Gå en tur eller gjør enkle øvelser hjemme, som å ta beina opp mot magen og sykle i løse luften. Selv om oppblåsthet kan skyldes at man er gravid må vi som oftest legge skylden på den maten vi spiser. Uansett årsak så kan det medføre smerter i magen. Alle som har hatt små barn med luft i magen vet det. Prøver du å bli gravid , og lurer på om noe er på gang?


Blir ofte feilaktig tatt for å være gravid , og det begynner å bli fryktelig irriterende. I tillegg er det jo vondt og du føler deg ganske usexy. I dag blir jeg så og si aldri oppblåst lenger og det er så deilig! Alle pasientinformasjonene er basert på artikler skrevet for leger i Norsk Elektronisk Legehåndbok (NEL) og forfattet av NEL-redaksjonens leger, med mindre annet er oppgitt. Høy kvalitet og 9 nøyaktige med anonym og rask levering.


Billig, sikker og rask graviditetstest. Kjøp nå, test deg hjemme. Hvis du ikke har glemt en pille, kastet opp eller hatt kraftig diare er det liten sannsynlighet for å bli gravid. Luftplager trenger ikke å være så vanskelig å få bukt med. Som regel krever det bare litt mer bevissthet rundt hvordan, og hva du spiser.


Siden jeg ble gravid har jeg vært oppblåst , men all fjertingen ga seg for noen uker siden Men selvom oppblåstheten igrunn har lagt seg, så har jeg tydelig mage.

Ikke kjempe stor, men hele magen ser gravid ut, og er delvis hard. Den gravide kvinnen har fått gravid mage tidlig, noe som er helt normalt og noe hun ikke har gjort bevisst. Det er bare kroppen hennes som er slik og selv om magen er oppblåst , er det like mye en gravid mage ettersom det ligger ett liv inni der. Om morgenen er magen min flat og fin. Etter frokost blir den stor og har og jeg ser gravid ut.


Slik er den resten av dagen. Jeg har et problem. Gravide i Norge får tilbud om åtte til ni kontroller gjennom svangerskapet, hvorav en kontroll med ultralyd. Kontrollene er frivillige. Du velger selv om du vil gå til jordmor, fastlege eller en kombinasjon.


Alle konsultasjonene er gratis og uten egenandel. Du kan ta med partner om du vil. Trenger du flere kontroller får du det. Kun uker på vei synes jeg det er for tidlig å fortelle om graviditeten til andre enn de aller nærmeste.


Er det noe jeg kan gjøre for at magen skal. Fem uker gravid og mage på størrelse med fem måneder gravid. Hurra… Magestørrelsen kommer til å variere veldig fra morgen til kveld. P – Puppene forandrer seg.


Brystvorter som er ømme bare du ser på dem, årer som plutselig dukker opp under huden, BH-størrelsen som blir for liten… Og dette er bare starten på.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg