onsdag 10. juli 2019

Maizena pai

Maizena pai

Meer dan 5merken en over duizend beauty en huid- en haarverzorging producten. Bestill drømmeferien med Agoda. Varene får du utlevert, ferdig pakket, på en måte som passer deg. Fyll paien med for eksempel skinke, bacon, røkelaks, tomater og brie eller spinat og oliven.


Bare fantasien setter grenser. Del i mellomtiden brokkoli i små buketter og forvell dem i kokende vann i 2-minutter. Skyll med kaldt vann og la dem renne godt av seg. Og paideigen er jo ikke engang det interessante ved paien – det er jo fyllet som teller! Det er ikke så mange ferdigprodukter jeg er tilhenger av, men akkurat paimiksen fra Maizena er genial!


Kjekt å alltid ha en pakke eller to i skapet– da er terskelen for å slenge sammen en pai på en travel mandag fullstendig overkommelig. Dette er en oppskrift med ost og skinke, men fyllet kan varieres etter eget ønske. I denne oppskriften kan du gjerne bytte ut skinke med middagsrester som stekt kjøttdeig, stekt kyllingfilet i biter eller spekeskinke i strimler. Her er oppskrift på en herlig pai med brokkoli og bacon. Smaker godt til både hverdags og fest.


Maizena pai

Ekstra smakfullt blir det med nybakt brød og en god salat servert ved siden av. Jevn suppen med maizena som er rørt ut i litt kaldt vann og kok opp under omrøring. Skjær kyllingkjøttet i biter og tilsett kjøttet sammen med saften av en ½ sitron, kremfløte og finhakkede friske urter. Smak til stuingen med salt og pepper.


Hvis du lar paien kjøle seg ned helt etter steking i formen blir. Maisenna eller maizena er et fint, hvitt pulver som er laget av stivelse fra frøhviten i maiskjernen. I matlaging blir maisenna særlig brukt til jevning og fortykningsmiddel av forskjellige sauser, fruktgrøter, desserter og annet. Kjært barn har mange navn. Denne har mye god smak av bacon og purre.


Og ikke la deg skremme av paibunnen, mener Lise Finckenhagen – det er bare å sette i gang! Hoje iremos fazer a Receita de Pavê de Bolacha Maizena com cobertura de ganache super fácil. Pai , terte, quiche.


Me chamo Diego Assalve e vou te ensinar muitas receitas simples e fáceis! Mas não estou sozinho nessa, pois con. Vi svarer på spørsmålene dine, og tar i mot kommentarer og forslag. Opprinnelig ble paien laget med lammekjøtt, men nå brukes like gjerne storfekjøtt.


Maizena pai

Bland maizena med vann (bruk del maizena og deler vann). Bruk resten av paideigen til å dekke toppen av paien. Rull ut strimler som du legger på tvers og langs av formen.


Om du ønsker en enklere variant, kan du kjevle ut deigen og legge den på som et lokk. Pass da på å stikke hull på deigen slik at paien får puste under steking. Smuldrepai er kanskje verdens enkleste dessert å lage.


Du behøver ingen kjøkkenredskaper, bortsett fra en vekt, en bolle og en ildfast form ca. Toppingen blandes sammen med fingrene og skal være helt smulete. Har du lyst på litt ekstra smak kan du tilsette ts kanel og noen hakkede mandler eller nøtter. Jeg har sukret blåbærene i formen litt, men det er en smakssak.


Kremen ble for tynn og minnet mest om vaniljesaus siden den ble så blek av smøret. Og for at smøret ikke skulle smelte i ovnen kunne ikke marengsen steke lenge nok til å bli sprø. I tillegg ble bunnen sittende fullstendig fast, selv om jeg smurte tjukt på med smør i formen. Vet ikke hva som skjedde der. At i alt ble paien veldig skuffende.


Skrap ut vaniljefrø fra vaniljestengene og ha frø og stenger i eggeblandingen. Spe med melk og rør ut maizena i blandingen. Varm opp blandingen under omrøring til den er passe tykk.


Pass på at kremen ikke koker for mye, da vil den skille seg. Avkjøl i kaldt vann. Rør med jevne mellomrom for å unngå snerk.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg