onsdag 17. juli 2019

Grove vafler tine

Gå ned i vekt fort uten å sulte deg selv. Alle liker vafler ! Med rømme blir vaflene ekstra gode og ekstra sprø. Server vaflene med det tilbehøret du liker best - syltetøy, sukker, rømme, krem, iskrem eller brunost. Det er bare fantasien som setter grenser.


Grove vafler tine

Disse grove vaflene med havregryn kan nytes både inne til frokost eller ute på tur. Havrevafler er godt med brunost eller syltetøy. Eller begge deler om du liker det best! Server gjerne med avokado, ruccola, ost og skinke.


Passer utmerket i matpakka. Gjør du vaflene litt grovere og med økologiske ingredienser, er de fine alternativ til brødskiver. Til en litt bedre lunsj gjør de seg med spekeskinke og rørte tyttebær i rømme. Finn frem vaffeljernet, og sørg for at det er varmt før du setter i gang med stekingen.


Pensle eventuelt jernet med litt smør og stek vaflene til de får ønsket farge. La vaflene avkjøles på rist et par minutter, og nyt dem gjerne lunkne med syltetøy og en rømmeklatt, eller med brunost på. Stek til kveldsmat eller bruk som niste. Se flere deilige vafler her. Her er oppskrift på sprø vafler uten egg, men med rømme i og som gir oss herlige sprø vafler.


Til vafler smaker det som alltid godt med brunost - og en god appelsinsaus gjør det til en morsom kombinasjon sammen med den tradisjonelle osten. Stek vaflene og legg de oppå hverandre etter hvert som de er stekt. Bruk dem som et alternativ til brød i matboksen. Forslag til pålegg: 7. Smøreost og paprika.


Grove vafler tine

Kaviar og cottage cheese. Når du lager verdens beste vafler starter du med å piske egg og sukker godt sammen. Deretter rører du inn melk, kulturmelk og vann. Bland sammen alt det tørre og pisk det inn i væsken til du får en klumpfri røre.


Men hva med å servere en vaffel med ristede pinjekjerner og honning i tillegg til lettrømme og friske bær neste gang du skal steke vafler ? Vafler med rømme og jordbær er en klassiker. Fyll dem med litt grønt og næringsrike egg, som gir et godt tilskudd av mange av de vitaminene og mineralene som du trenger. Grov vaffelrøre med lite sukker og mye grovt mel smaker fantastisk med brunost til.


Vaflene er også en fin variasjon i matpakka. Grovere vafler er supert i matboksen også. TINE Smart Idrettsmat er et tilbud til alle idrettsklubber og foreninger om direkte levering av mat og drikke til rabatterte priser. Hva smaker vel bedre til kaffen enn hjemmelagede vafler med rømme og syltetøy, eller brunost?


Gjør vaflene litt sunnere med grovere mel og havrekli. Da blir de i tillegg ekstra mettende og er supre i hverdagsmatpakka eller i tursekken i helgene. Det eneste du trenger å tilsette er vann. Disse har jeg kalt for litt sunnere, grove vafler med ost og skinke.


Grove vafler tine

Om du velger å ha med ost og skinke (og vårløk) er helt opp til deg, vaflene kan lages uten også. Disse vaflene er helt supre på mange måter. For det første er de lettvint. Sunne og grove påskevafler – med smak av appelsin.


Tine appelsinjuice til passelig konsistens. Nystekte grove vafler smaker kjempegodt! Med grovt mel holder du deg også mett litt lenger. Hvis du lager vafler med grovt mel, magre meieriprodukter og egg får du i deg mye kalsium, jo Bog protein fra melk og egg i tillegg til alle næringsstoffene fra det grove melet, sier klinisk ernæringsfysiolog Tine Sundfør. Visste du forresten at du kan lage grove vafler som ikke er søte?


Grove lunsjvafler med nord-norsk vri. De passer perfekt som frokost, varm lunsj eller lettvint middag. Prøv for eksempel frokostvafler med sprøstekt bacon, speilegg, mais, vårløk og tomat.


Pizzavafler er populært hos barna. Både søte, grove og salte, som femhjertet, sekshjertet, firkantet eller til og med traktorfasong.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg