tirsdag 24. desember 2019

Mensen amming

Amming og menstruasjon. Noen kvinner kan oppleve at melkeproduksjonen går litt ned i første dagene av menstruasjonen. Det er helt normalt, og krever ikke tiltak.


Noen mødre vil erfare at barna vil ammes oftere de første dagene av menstruasjonen. Nattamming er derfor nødvendig. Noen definerer dette som maksimalt seks timer mellom amming på natt, mens andre bare sier nattamming. Vi gir gratis informasjon, veiledning og støtte ved spørsmål omkring amming og morsmelk.


Men skal vi få opp produksjonen slik at vi får nok melk til barnet, må det legges til brystene. Overgangen mellom råmelk og ”moden” melkeproduksjon er tidsavhengig, mens volum er avhengig av stimulering gjennom amming. Derfor er det viktig med hyppig amming de første dagene etter fødselen.


Mensen amming

Du trenger altså ikke å bekymre deg - verken om mensen dukker opp etter kort ti eller om den lar seg vente på. Noen kvinner får menstruasjon kort tid etter at blødningene etter fødsel stopper, mens andre må vente i opp til et år før mensen kommer tilbake. Begge deler er like normalt, sier Lunøe Jæger. Noen barn liker den mens andre ikke ser ut til å merke noen forskjell. Den siste måneden er det som regel ren colostrum som produseres.


Noen får høre at de må avslutte ammingen før fødsel fordi man ikke må bruke opp råmelken før den nyfødte kommer. Men dette trenger du ikke bekymre deg for. Denne maten bør du unngå under amming.


Mensen amming

Du frykter kanskje jordbær, honning, løk, reker og skalldyr og mens du ammer? Eldre barn kan gjerne stå eller sitte oppreist i fanget mens de ammer. Hvis det er tykt slim i nesen kan det være nyttig å dryppe noen dråper saltvann eller morsmelk i barnets nesebor før amming.


Om barnet helt plutselig avviser brystet, selv om det tidligere sugde helt fint, kan det hende barnet har fått ørebetennelse. Spørsmål publisert 16. Uregelmessig menstruasjon under amming er helt normalt. Etter svangerskap og mens moren ammer er det helt vanlig at det tar litt tid før ovulasjonen starter igjen. For mange er mensen , kroppshår, amming og kvinnelig onani ekkelt.


Mensen er noe nesten halvparten av jordens befolkning får hver fjerde uke. Likevel er mensen så å si aldri synlig i kunst,. Terje Sørdal, Gynekolog og medisinsk ansvarlig for klinikken Medicus kan svare på de fleste problemstillinger knyttet til det å bli gravi både naturlig og gjennom assistert befruktning.


Fikk tilbake mensen for uke siden, blør litt enda. T om dagen for å si det mildt! Noen er heldige og får ikke igjen mensen før de slutter å amme, andre, som meg, får den igjen til tross for hyppig nattamming og ellers amming døgnet rundt. Kvinner som ikke ammer får menstruasjonene sine tilbake etter cirka - uker etter fødselen.


Mensen amming

Ammer man så kan det ta -måneder til mensen kommer tilbake (hos enkelte enda litt lengre). Vaksinasjon og amming. For de fleste vaksiner foreligger det lite dokumentasjon om overgang til morsmelk.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg