onsdag 4. desember 2019

Rens av vaskemaskin

Lagervarer leveres neste virkedag. Vaskemaskiner, kjøleskap, tørketrommel, komfyr, integrerte hvitevarer mm. Mitt favoritt-rengjøringsprodukt, eddik, kan brukes til så mangt.


Visste du at det blant annet kan brukes som et miljøvennlig. Du har kanskje lagt merke til at det finnes en luke til vannpumpen nederst på vaskemaskinen. Her finner du også filteret til vaskemaskinen.

Bak luken er der et lokk som kan skrus av. Her samler det seg gjerne opp mye hår og støv, men også småting som mynter og hårnåler. Sjekk at det ikke ligger noe her som kan blokkere eller skade. Slik renser du vaskemaskinen. Start med å rense lofilteret.


Kjør en vask på grader med vaskepulver uten klær. Gjenta vasken to til tre ganger til det ikke setter seg mer skitt i lofilteret. Rens lofilteret igjen. Lukter det ikke rent av klærne når du tar dem ut av vaskemaskinen ?

Sitter det i en litt sur lukt, kanskje? Det er jo ikke så stas. Men heldigvis kan du fikse problemet ganske enkelt. Hvorfor stinker det? Først litt info om selve stanken.


Den kommer av at det bygger seg opp rester av såpe, tøymykner, fett og skitt i maskinen. Heldigvis finnes det noen triks som bruker kun naturlige ingredienser som vil hjelpe deg med en grundig dyprens av vaskemaskinen. La vaskemaskinens luke stå åpen når du ikke vasker. Avhengig av hvor ofte du vasker klær, anbefales det at du avkalker vaskemaskinen 2-ganger i året.


Noen av de helt nyeste vaskemaskinene kan være selvrensende. Har man ikke en slik maskin, er det litt av en jobb å vaske maskinen for hånd. Den er full av kriker og kroker der det nesten er helt umulig å komme til. Man får også kjøpt vaskemaskin - rens i butikken.


Jeg har ennå ikke rukket å kjøre en vanlig klesvask etter dette, for jeg var litt for utålmodig med å dele opplevelsen. Men det vi vet om bakepulver, er blant annet at det gjerne brukes for å fjerne vond lukt fra alt fra innrøykede rom til matavfall, så jeg er meget forhåpningsfull. Lukk vaskemaskinen og kjør et normalprogram på °C eller °C med tom maskin (uten klær).


Resultatet er en ren vaskemaskin som bidrar til et bedre vaskeresultat. Pakken inneholder stk.

Rengjør filteret: Dette finner du ofte på utsiden av maskinen bak ett lokk i selve skroget, eller bak en avtagbar plate. Rengjør doseringskamre: Her kan det bygge seg opp vaske- og skyllemiddelrester. For å få trommelen helt ren, anbefaler Skaar at du innimellom kjører en maskinrens.


Hell en dosering med for eksempel Omo maskinrens oppi kammeret og sett maskinen på grader. Så gjør den jobben selv, instruerer Skaar. Eddik funker som gull både i vaskemaskinen og oppvaskmaskinen. Nysnø framfor vaskemaskin.


Jørgen Aanonsen er daglig leder i C. Hemsen, en leverandør av lær, skinn og huder. Han vil imidlertid ikke råde deg til å vaske saueskinnet. Vi anbefaler nysnø til rengjøring av saueskinn. De produktene de reklamerer så ofte for er etter min mening bortkastet å kjøpe. Sitronsyre kjøpes i matbutikken og koster bare en brøkdel av det andre.


En pakke sitronsyre puttes i kammeret på vaskemaskinen og så kjører jeg kortprogram på gr. Dette ble jeg anbefalt av en reperatør for mange år siden. Noen plagg kan være skjørere enn andre, og det er også forskjell på skinn, lær og semsket skinn.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg