fredag 13. desember 2019

Pleieplan sykepleie

En pleieplan er en skriftlig plan for sykepleien, og den inngår i sykepleiedokumentasjonen, som er sykepleiedelen i pasientjournalen. Det finnes mange forskjellige typer pleieplaner, og det er for eksempel forskjell på en administrativ og en pedagogisk pleieplan. Det er vanlig å bruke ulike dataprogrammer til å skrive pleieplaner. NSF understreker altså viktigheten av at god sykepleie vektlegger både problemløsning og væremåte. Sykepleieprosessen deles inn i fire deler.


I boka Grunnleggende sykepleie , bind av Kristoffersen er det grundig forklaring og eksempel på hvordan man skal skrive en pedagogisk pleieplan.

Pedagogisk pleieplan, hva BØR jeg fokusere på? Trenger litt hjelp til en oppgave! Det er forskjell på en administrativ og en pedagogisk pleieplan.


Under opplæringen brukes det ofte en pedagogisk pleieplan der du begrunner de tiltakene du foreslår. En administrativ pleieplan brukes til å administrere pleien til en bestemt bruker. Konkret undersøkte vi endringer i personalets oppfatning og bruk av pleieplan , etter en intervensjon i form av systematisk fokus på pleieplanen i daglig drift.


Metode Alderspsykiatrisk post er en sengepost som omfatter sengeplasser med gjennomsnittlig innleggelsestid på 6–uker og cirka 1innleggelser per år. Og når man bruker tiltaks- og pleieplan fremmer man individuell sykepleie.

Det dreier seg om faglig ansvar, og man synliggjør faglige vurderinger slik at man kan gi best mulig pleie til den enkelte pasient. Den problemløsende metoden med fem trinn, se side figur side 1i boka Lovgivining og faglig forsvarlighet, er utgangspunktet for disse planene og brukes for å planlegge og å utføre sykepleie. I høyre marg finner du eksempel på et oppsett av en pleieplan med begrunnelse for tiltakene ( pedagogisk pleieplan ) som du kan bruke. Lag en pleieplan til Sigrid som er år og som fikk hjerneslag for et halvt år siden og kan ikke bo hjemme.


Oppgavetekst: Du skal skrive en pedagogisk pleieplan i forhold til Anna Mobergen, som bygger på kunnskap om. Beslutningsprosessen i sykepleie og dokumentasjon. Virginia Hendersons behovsteori Følgende mal anbefales: INNLEDNING.


Skissér kort hvordan du har forstått oppgaven, og hvordan du ønsker å løse den. Her blir metoden ofte omtalt som sykepleiepro-sessen. Den beskriver hvordan vi kan gå fram for å sikre helhetlig og indivi-duell sykepleie.


Vi skal gå gjennom trinnene på nytt for å se hvordan vi kan bruke pro-blemløsende metode til å planlegge og utføre hjelp og pleie til brukere som trenger det. Men strengt tatt tror jeg du egentlig bør lage den selv, sånn at du lærer det. Vi lagde aldri en pedagogiske pleieplan når jeg gikk på studiet, men en pleieplan.


Da gikk vi gjennom Hendersons grunnleggende behov, og kartla pasienten. Kan tenkes at en slik pedagogisk pleieplan kanskje følger rekkefølgen til et DIPS-notat? Hun er enke og har tre voksne barn.


De bor alle ett godt stykke fra Oslo.

Kari har ett godt nettverk av venner som besøker henne jevnlig, og hun er ofte med barna på tur, og også på besøk hos dem. Vi har hatt on hjerneslag på skolen og skal skrive om Cerebella Stroke(kreativt navn fra lærerne, ikke sant?) hun har motorisk afasi, lam på høyre siden, rød på baken og inkontinent for urin. Pleieplan for Cerebella St. For å kunne yte god sykepleie til en pasient som har en demenssykdom, er det viktig å kjenne pasientens identitet.


Det å vite hvordan pasienten var tidligere, hva han gjorde, og hvordan hverdagen hans var, vil øke forståelsen for pasientens væremåte, særegenheter og behov. Evaluering av sykepleie Hvis sykepleiere arbeider for å bedre livskvaliteten hos langtidspasienter i sykehjem, bør det finnes et redskap for evaluering av de tiltakene man har satt i gang for å vurdere resultatene. Med begrepet resultat menes her økt velvære og livskvalitet hos pasientene.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg