mandag 23. desember 2019

Nakkekoteletter i ovnen

Finn ut hvordan man kan lage ulike retter med koteletter av svin. Trenger du inspirasjon? Her får du middagstips fra oss. Bestill nå, betal senere, gratis avbestilling, døgnåpen kundeservice på ditt språk.


Budsjett til luksus, hoteller og hjem. Koteletter er noe alle liker, og med grønnsaker som følge blir dette en ordentlig middag.

Retten stekes ferdig i ovnen , da har man tid til å dekke bordet og gjøre litt ekstra ut av hverdagsmiddagen. Møre nakkekoteletter er så godt! Jeg pleier å steke kotelettene litt i pannen først slik at de får en stekeskorpe. Nakkekoteletter er ofte enklere å lykkes med ettersom de inneholder mer fett i kjøttet, mens svinekoteletter er magre og krever noe mer nøyaktighet for å unngå tørt resultat.


Når man griller og steker svinekjøtt bør det ikke steke for lenge, for da blir det tørt og trist. Nakkekoteletter , svinekoteletter og sommerkoteletter er alle god hverdagsmiddag som de aller fleste liker. Vi viser deg hvordan du enkelt tilbereder koteletter enten i stekepanne eller i ovn.


Da må du prøve langtidsstekte nakkekoteletter i stekeovn.

Forvarm ovnen til 1grader. Smør inn en stor ildfast form med olje eller smør. Jeg en lignende metode å anbefale, men helt uten bruk av stekepannen.


Bruk ferske eller tinte nakkekoteletter (tror ikke svinekoteletter blir helt det samme) og smør en langpanne med godt smør. Salt og pepre kotelettene bra, og legg dem i langpanna. Sett ovnen på 1grader. I en bolle tar du alle ingrediensene til krydderblandingen.


Så bruker du en stavmikser og blander det hele godt sammen. Har du ikke stavmikser eller lignende, så finhakk og mos hvitløk og rosmarin så godt som mulig med kniv, og blande det hele sammen. Så legger du grønnsakene i den ildfaste formen. Men tilberedningen i ovnen gør koteletterne møre som smør, og de laves sammen med gulerødder og den lækre sennepssovs. Langtidsstegte nakkekoteletter i fad er dejlig nem aftensmad.


Ganske vist tager retten lidt tid at lave, men den passer mest selv i ovnen mens du laver andre ting. Jovisst, kan du steke koteletter i ovnen ! Du kan faktisk fint lage hele middagen – med både koteletter, poteter, frukt og grønnsaker – i én form. Det er veldig lettvint, og resultatet blir en rett som er full av herlige smaker.


Ta koteletter og kryddre dem.

Stekes på 1grader i min. Snues etter min. Så tar du FLØTE (vanlig piskefløte) og heller oppi langpanna og setter opp varmen maximalt i min.


Denne oppskriften her er helt genial og ikke minst veldig enkel. Koteletter og grønnsaker legges i en langpanne eller i en stor ildfast form, og middagen gjør seg helt selv. Det blir best hvis det får stå lenge i ovnen , gjerne et par timer, men lager jeg det på en fridag, rekker jeg jo glatt å gjøre litt annet i mens.


Høy Slik gjør du: Ha kotelettene i en stor ildfast form med lokk eller stekeplate med kant.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg