mandag 2. desember 2019

Påske i barnehagen

Et hovedpoeng er uansett å etablere et skarpt skille mellom feiring og markering. En høytidsfeiring hører privat- og menighetslivet til, mens en markering godt kan finne sted i en barnehage eller på en skole. Gjennom alle aktivitetene kan barna stille spørsmål, resonnere, argumentere og søke løsninger - samtidig som de kan glede seg til påske ! Vi startar opp med tema arbeid: påske og nytt liv.


I løpet av perioden har vi fokus på førebuing av påskehøgtida, overgangen frå vinter til vår og det som hender i naturen. I mars skal vi starte med å kartelegge det gryande livet i naturen.

Dei to siste vekene i månaden vil ha påskeførebuing som fokus. En liten kylling i egget lå, den banket og banket og banket på. Her er så trangt jeg vil ut å gå, pep den og klynket den der den lå. I de fleste barnehager er det et minimumsantall av barn som må være påmeldt for at det skal holde åpent i påske og jul. Her hvor vi bor er det fra 3-barn avhengig av hvilken barnehage (både private og kommunale).


Du har et barn i barnehagen. Når det er fest, da hører sang og musikk til. Her finner du sanger dere kan synge med barn til ulike festligheter og høytider.


Me har hatt nettverkssamling i dag, eg er i fagnettverket til Kunst, kultur og kreativitet, ofte forkorta til KKK, som dotter mi på år tykkjer er ei heilt forferdeleg forkorting.

Eller man kan snakke om tog. Undersøke hvordan det fungerer, se på bilder, sjekke hvilken lyd det lager og snakke om hvordan det er å ta toget. De fleste som jobber i barnehage , vet hva barna er opptatte av. Så når man har funnet et tema, er det bare å dra inn litt drama og andre effekter, sier Brendeland. Og skal barnehagen male noe, er det kjempeartig å lage struktur i malingen ved å blande sukker eller sand i. Som et siste tips, oppfordrer hun til å ta vare på hermetikk for å plante karse i. Makrellbokser er supert til dette.


Men her tar man hva man har. Det er jo det som er hele vitsen. Her får du en smaksprøve på av bildene, som vi har gruppert etter tema. Det gir også litt innsikt i hva slags påskepynt som er vanlig å lage i barnehagen.


Hånd-kyllinger – klippede eller malte hender blir fine påskekyllinger. Barn synes alltid det er gøy å få bruke sine egen kropp, også i formingsaktiviteter. Her (kommunal barnehage ) er det påmelding alle de dagene.


Jeg skjønner den ift innkjøp av mat og planlegging av personale, men at det skal påvirke åpningstiden? Om det ikke er noen barn på slutten av dagen er det vel alltids ett eller annet arbeid som kan gjøres, som man ikke rekker i hverdagen? Beltedyret TARKUS fra Trygg Trafikk følger oss igjennom hele uka.


Barnehagen er sertifisert som trafikksikker barnehage. Han” lærer oss hvordan vi skal ferdes i trafikken.

Juni - turer og sommerfest. I juni har vi sommerfest med hele familien på ettermiddagen. De siste årene har vi vært på Storesand. Alle tar selv med mat og drikke. Påskeaktivitetene går sin gang, barna lager forskjellig småtteri med materialer vi har tilgjengelig.


Jødene har feiret påske lenger enn de kristne. Gudrun sine sangskattar - ei kjekkare, meir kreativ samlingsstund. Deres feiring markerer imidlertid israelittenes utvandring fra fangenskapet i Egypt, der Jakob og hans tolv sønner hadde bosatt seg og etter­kommerne hadde blitt slaver under faraos styre.


Ordet påske kalles pascha på gresk og latin, en forvanskning av navnet på den jødiske høytiden pesach.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg