tirsdag 3. desember 2019

Prisnivå hellas

Hellas er med i Eurosamarbeidet, og det siste tiåret har prisene jevnet seg ut på linje med mange andre land i Europa. Likevel er det fremdeles et generelt langt lavere prisnivå i Hellas enn i Norge. Vareuttvalget er også spennende og annerledes. Tidlgiere handlet man med drakmer i Hellas.


Tyrkia har et prisnivå på prosent av Norges, og er det billigste landet. Fulgt av Makedonia med en indeks på 3 og Bulgaria med 35. Norge er her satt til 1i indeksen.


Frankrike og Italias priser er omkring prosent lavere enn det norske prisnivået, mens Storbritannia ligger prosent lavere. Her er verdens billigste ferieland. Pølser på termos på flyet - lag din egen flymat. Tar du med pølser på termos eller annen varmmat for å spise på flyet - eller nistepakke hjemmefra - i stedet for å bestille flymat om bord eller kjøpe med dyr baguette fra flyplassen, er det også mye å spare. På strendene langs Chaniakysten finnes det vannsport som blant annet pedalbåt, jet-ski og vannski.


Prisnivå hellas

TUI samarbeider med Blue Adventure Diving i Chania som tilbyr prøvedykk for nybegynnere, dykkeutdannelser og dykkerutflukter for erfarne dykkere. Sunny Beach i Bulgaria er kjent for sitt lave prisnivå og et villt natteliv. Flere og flere hotell med all-inclusive etablerer seg langs den fine stranden. Unngå sentrum dersom du vil ha en fredfull ferie.


Best vær får du i juni – september. Det samme skjedde i Hellas , hvor mange unge nå knapt har råd til en caffe latte. Sammenligner prisnivå i forskjellige land. HELLAS ØYER: Hellas er en stor favoritt blant nordmenn hver eneste sommer og det er ikke så rart når fellesnevnerne for de greske øyene er strålende sol, krystallklart, nærmest turkist vann, herlige strender og fantastisk god mat. Hellas grenser til Albania, Nord-Makedonia, Bulgaria og Tyrkia.


Prisnivå hellas

Fastlands- Hellas består av den sørligste delen av Balkan, (også kalt det greske fastlandet) og halvøya Peloponnes. Agoda eksklusive Tilbud i Hellas. Opptil rabatt - bestill nå! Gratis avbestilling!


Drikk lokale varer. Husets vin på tavernaene er mye billigere enn flasker (unntaket er retsina, som uansett ikke koster mer enn husets vin). Men vær litt obs: Husets rødvin er ofte noe skvip i Hellas. Hvitvinen, derimot, er nesten alltid en ung, tørr, enkel og leskende vin.


Ikke akkurat Chablis, men perfekt til mye gresk mat. Det norske prisnivået på alkohol og tobakk var spesielt høyt, mens prisene på elektrisitet, audiovisuelt utstyr og møbler derimot lå rundt det europeiske gjennomsnittet. Vil du reise til Hellas kan du velge mellom en mengde nye, freshe hoteller.


Samtidig finner du fortsatt den velkjente atmosfæren igjen på enkle tavernaer med pinnestoler under vinrankene. I tillegg finner du TUI Blue For Families på alle våre store greske øyer. Ved å klikke deg inn på vårt valutakart kan du med enkel manøvrering se valutakursene i realti samt hvordan de har utviklet seg mot den norske kronen over tid. Du kan også se hvordan landets prisnivå ligger an i forhold til det norske, ut fra Forex Banks anerkjente ferieindeks, som måler prisforskjeller ut fra vanlige feriekjøp som mat, drikke, hotell også videre.


Rhodos er en forholdsvis stor øy. Blant disse tolv øyene finnes også. Men det betyr ikke slik at turistene er spredt rundt på øya. Nei, de aller fleste som kommer. I Kalives og Almyrida får du virkelig følelsen av å være i Hellas ! Det fredelige livet dreier seg om stranden og de hyggelige restaurantene, og alt ligger i behagelig avstand – rett rundt hjørnet.


Til Kalives og Almyrida reiser du for å slappe av, nyte og komme uthvilt hjem. Med over 3soldager i året, kan kystbyen nesten minne om Hellas. Byen er tross alt i nærheten av den greske øya Korfu. Hit kan du ankomme på rundt minutter med båt. Men samtidig så kryr det ikke av turister her på likt nivå som Korfu.


Prisnivå hellas

Saranda er kjent for sin uberørt natur og skjulte sandstrender. Bli med til Samos – Pytagoras øy, en av Egeerhavets skjønneste og frodigste øyer. Her møter du det ekte Hellas i små og genuine fiskerlandsbyer, og en storslått natur med grønne dalfører og herlige strender som bukter seg kilometer etter kilometer.


Blir du lei av strandlivet, er det enkelt å ta seg rundt på Samos med lokalbuss.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg