fredag 28. april 2017

Brennkopper inkubasjonstid

Kan variere, vanligvis 4-dager. Symptomer og forløp. Vanlig brennkopper begynner med vesikler, fra noen få millimeter til et par centimeter, med blakket innhold om de ikke sprekker tidlig. Deretter danner det seg typiske tykke honninggule kruster, ofte med erytematøs kant.


Om man pirker vekk krusten, siver ravgul væske. Tiden fra man blir smittet til man får symptomer er 4-dager. Behandling for brennkopper. Brennkopper behandles vanligvis med antibiotikasalve. Du trenger resept av lege.


Dersom dette gjentar seg flere ganger, kan det være at man har gule stafylokokker i nesen. Dette bør behandles med bakteriedrepende krem. Derfor å diskutere inkubasjonstid blir mest av teoretisk interesse. Har man brennkopper behandler man det, når man ikke har det kan man ta forhåndsregler. Dette vil kunne redusere sannsynligheten for å få tilstanden igjen - men det er ingen garanti.


Barna bør unngå kontakt med andre barn som har brennkopper da det smittes lett. Den vanligste bakterien som forårsaker brennkopper er den vi kaller gule stafylokokker. Spredning av brennkopper er derfor spesieltvanlig blant barn som leker. Ettersom brennkopper er svært smittsomt, kan spredning skje svært raskt i f. Ved brennkopper blir pasienten først bærer av bakterien på hel hud. Dette er vanligst i ansiktet, hodebunnen og på hendene.


Utslettene gir kløe, og infeksjonen spres lett til andre hudpartier. Utbredt bruk av fusidin kan legge til rette for ytterligere spredning av slike bakterier. Både barn og voksne kan få brennkopper. Tilstanden kan forekomme som en overfladisk infeksjon med sårdannelse eller som byller. Smittefare ved brennkopper.


Sykdommen er imidlertid smittsom, og den kan spre seg til andre dersom man ikke tar forholdsregler. Sykdomsforløp og inkubasjonstid ved vannkopper Hvor lang inkubasjonstid er det på vannkopper? Vannkopper har lang inkubasjonstid og det kan ta opp til uker fra du ble utsatt for smitte av vannkopper til sykdommen bryter ut.


Hvordan er sykdomsforløpet ved vannkopper? Barn bør unngå kontakt med barn som har brennkopper da sykdommen lett smittes. Barn kan vaskes daglig eller mer sjelden hvis de er plaget med tørr hud eller eksem.


Brennkopper inkubasjonstid

Skulle de få skrubbsår kan dette behandles med f. Brulidin for å unngå infeksjoner i såret. Når barn har hatt brennkopper bør de bruke eget håndkle og bare egne klær. Vannkoppene er mest smittsomme 1-dager før og 3-dager etter utbrudd av hudforandringene.


Når alle sårene er skorpebelagt, regner man med at det ikke er smittefare lenger. Ved førstegangs smitte gir vannkoppeviruset vannkopper. En person er smittsom fra ca. Overflatisk hudinfeksjon.


Forekomsten av bulløs impetigo har økt. Utbrudd kan opptre i enkelthusholdninger, barnehager eller institusjoner.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg