torsdag 20. april 2017

Løs mage barn

Barn som har slike sykdommer vil ofte ha andre plager enn bare løs mage. Det viktigste symptomet er gjerne at barnet ikke legger på seg og vokser slik en venter. Det vil en best se ved å sette inn tallene for lengde og vekt fra fødselen og fremover i et eget skjema hvor normalvekter og normallengder er tegnet inn. Her går løs mage ofte over av seg selv og utredning blir ofte meningsløst og til besvær for barna.


Er løs mage derimot ledsaget av for eksempel vektnedgang, blodtilblandet avføring eller kraftige magesmerter, er det nødvendig med nærmere utredning. Ut fra det du skriver, antar jeg at sønnen din har det bra.

Løs eller hard mage ? Her kommer noen tips til bedre magehelse. Mylan Healthcare Norge AS har eiendomsretten og opphavsretten til alt innhold på Mageguiden. Hvis du er plaget med langvarig diaré eller løs mage , bør du kontakte lege etter dager, råder professor Trygve Hausken. Hausken er overlege ved Gastroseksjonen og Nasjonal Kompetansetjeneste for Funksjonelle Mage -tarmsykdommer.


Dersom du lider av løs mage , kan HUSK Magebalanse ta opp den væske som tykktarmen ikke har klart å absorbere. På den måten blir avføringen mere fast og kan forlate kroppen på en mere normal måte. Husk at ved langvarig eller kronisk løs mage bør du kontakte lege!


Det gjelder særlig små barn som lett kan bli dehydrert av løs mage.

Oppkast, feber og løs mage hos barn. Her i Norge har det dessuten skjedd at barn har fått alvorlige tarminfeksjoner etter å ha fått i seg E-colibakterier, såkalte hamburgerbakterier, gjennom mat som er produsert på en uhygienisk måte på fabrikken eller slakteriet. Jeg er vært utrolig løs i magen de siste dagene, ikke akkurat diarè, men ikke normal avføring heller.


Startet med at jeg hadde veldig vondt i magen som når du ikke får sluppet luften ut, og hadde ekstremt luft i magen. Tenker dette har kommet av at jeg spiste mye egg forrige uke, pleier nemlig å. Litt løs mage hos små barn er ikke uvanlig, og det er normalt ikke nødvendig å holde barnet hjemme fra barnehagen. Barn med diaré kan vende tilbake til barnehagen to døgn etter at de har blitt symptomfrie. Dette gjelder også bleiebarn.


Barn som til vanlig har en tendens til løs avføring trenger ikke holdes borte fra barnehagen. Det må være foreldrene som avgjør om barnet har en unormal diarétilstand. Fakta om sykdommer i mage , tarm og fordøyelsessystemet, som magesår, brokk, Crohns sykdom, irritabel tarmsyndrom og hemoroider m. Ja, jeg har henne hjemme idag. Men jeg innrømmer at jeg synes det er litt kjedelig å bruke opp sykt barn dager, når hun egentlig ikke er syk (hun er ikke syk, hun har løs mage , ikke diare), selvom vi får brukt tiden til noe koselig.


Nei, dette med magevirus var bare en teori. Min hadde veldig løs mage i nesten to uker før det gikk over. Skjønte ikke at det hadde vært magevirus før jeg hørte om 5-andre som hadde hatt det samme etter et felles treff vi hadde hatt ;-) Min andre på år har hatt løs mage hele livet uten at vi har funnet noen grunn til det. Fet mat og mat som er sterkt krydret bør unngås. Rent kjøtt, fisk, kylling, kalkun og karbonadedeig er å anbefale.


Vi regner at ett av hundre barn fra 5-årsalderen og opptil en fjerdedel av skolebarn plages med tilbakevendende magesmerter.

Tilstanden er noe hyppigere blant jenter. Hos kun fem til ti prosent av barn med tilbakevendende magesmerter er forklaringen en sykdom som kan påvises. Forstoppelse er den hyppigste fysiske årsaken. Diare og løs mage kan ødelegge en hel ferie. Et enkelt kjerringråd er å bruke noe som inneholder stivelse for å få slutt på diare-en.


Denne medisinen kan også gis til barn Les mer om diaré. Diaré er kroppens måte å kvitte seg med problemer i fordøyelsessystemet. Men det er ikke alltid like beleilig å få det. Hos mange personer kan man ikke peke på klare årsaker til forstoppelse - at magen er hard. De vanligste forklaringene er uregelmessige avføringsvaner, ignorere trangen til å gå på do, fiberfattig kosthol lite fysisk aktivitet, høy medisinbruk, misbruk av avføringsmiddel, stress eller angst og tilstanden irritabel tarm.


Hyppighet er dels avhengig av inntak av mat og drikke. Urinen kan bli svært konsentrert og derved mørk, fordi væsketapet gjør deg uttørret (dehydrert). Væsketap og uttørring er det farligste ved diaré.


Det er ikke uvanlig at man får løs mage når man tar antibiotika.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg