mandag 17. april 2017

Hvor ofte bade baby

Små barn vokser og utvikler seg i rasende fart. Ulike faser avløser hverandre, og iblant går det så fort at ingen uker er like. Midt oppe i alle forandringene er det viktig å huske at alle barn er unike små individer – også søsken er forskjellige – og at det er mange foreldre som går rundt og lurer på nøyaktig det samme som du.


Kopperud forklarer at hvor ofte du ønsker å bade babyen er opp til dere som foreldre. Barnet skal selvsagt bade etter mye avføring, ellers er det hva som passer dere.

Jordmoren sier at det viktigste du kan gjøre er å sørge for at babyen har det bra, og at babyen liker det. Hvor ofte bør babyer bade ? Men, for noen foreldre kan det skape litt uro. Uansett, om du er litt nervøs til å begynne med så er det helt greit. Du kommer sakte, men sikkert, til å bli mer sikker på hva du gjør når du blir bedre kjent med barnet ditt.


Mange lurer på hvor ofte de bør bade babyen. Noen gjør det hver dag, andre mener det holder med en gang i uka.

Mener jeg fikk beskjed om å ikke bade babyen oftere enn hver dag. Dette fordi det naturlige fettlaget de har på kroppen ikke skal tørke ut for fort, skriver en bruker i forumet. For en nyfødt baby holder det nok med to til tre ganger i uken, så lenge hun er ren der bleien sitter og du vasker hendene og ansiktet hennes flere ganger hver dag.


Med mindre de har kastet opp eller sølt på seg, blir ofte ikke spedbarn så veldig skitne. Og hvis man er kjempesliten og ikke orker så kan man hoppe over og vaske med klut isteden. Noen babyer får veldig tørr hu og da er det lurt å ikke bade hver dag, andre svetter mye og trenger å vaske seg ofte. Da kan det være lurt å bade før sengetid –som en del av leggerutinene. En kosestund sammen.


For det lille barnet er det enklere å bevege seg i vann, siden vannet gjør det lettere. Du trenger ikke bruke mye vann for å bade en liten baby ordentlig. Babyens hud tåler å bli badet daglig, men det kan være lurt å se det an da det er forskjell fra baby til baby , sier hun. Jordmor Victoria Hodt mener man bør vente så lenge som mulig med å bade barnet. Om man ønsker veiledning i badestell av barnepleier på barselavdelingen før hjemreise, kan dette vises ved hjelp av en dukke.


Jeg har en liten baby på uker som elsker å bade , frem til nå har han badet ganger i uken, men jeg kunne tenkt meg annenhver dag. Han har en tendens til å tisse seg ut (og av og til bæsje), og han er ikke så gladi å bli vasket derfor tenkte jeg det er bedre å bade han. Se svar og del egne erfaringer.

Bør babyer bade hver dag eller kan det være skadelig å bade for mye? Den lille person krever mye av din tid for fôring , endring og beroligende å sove. I tillegg er disse småene ikke veldig skitne, fordi de er hele dagen lang. Vanligvis er til ganger i uken mer enn nok. Vel, det er ikke mye bevis for å støtte min filosofi at barna bare trenger å bade når håret lukter som en hun men det er mange ressurser for å hjelpe foreldre til å forstå nøyaktig hvor ofte barna skal skrubbe seg ned.


For å holde deg fra snusende hoder hver kvel vil vi gå med eksperter på denne.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg