tirsdag 25. april 2017

Vals bryllup

Vals bryllup

Stilige,elegante strømpebukser til brud og brudepiker,som setter prikken over i. Skal jeg velge engelsk vals , wienervals eller en annen stilart i bryllupet ? De fleste velger engelsk vals eller wienervals som brudevals. Men det har blitt mer og mer vanlig at par kommer til oss med en sang de ønsker å bruke, og vi lager en liten koreografi basert på passende dansestil i forhold til musikken. Wiener vals går opprinnelig dobbelt så fort som engelsk vals og her er musikken mer pompøs og ballaktig.


En wienervals trenger ikke å gå veldig fort. Det finnes mange vakre sanger man kan danse sakte wienervals. Brudevals er et flott innslag i et bryllup , men å finne den rette sangen kan være vanskelig.


Sangen skal ha en tekst som passer, uttrykket skal representere dere som personer, samt passe til deres bryllup. Så skal vi gifte oss da, og da hører det vist med at man skal danse vals. Men vi har aldri gjort det før! Hvordan kan vi lære oss det på en, to tre?


Vals bryllup

Finnes det videoer om dette, eller lynkurs i Oslo? William And Harry Have A Secret Stepsister – But There’s A Good Reason Why She’s Kept Hidden - Duration: 13:37. Tibetan Healing Sounds: Cleans the Aura and Space. Removes all negative energy - Duration: 34:20. Er du usikker på om du skal velge engelsk vals eller wiener vals som brudevals i ditt bryllup ? I dag brukes både engelsk vals og wienervals som brudevals i bryllup.


Hvilken man velger er ofte avhengig av stilen på musikken og det uttrykket man ønsker. Vi hjelper dere på timen med å velge dersom dere er usikre. På kan du lytte til flere bryllupsmarsjer (brudemarsjer) – både norske og utenlandske. Her er flere på.


Noen synes at det blir superromantisk om en solist synger for eksempel The rose av Bette Midler, mens andre vil gå oppover kirkegulvet etter Pachelbel canon in Måneskinnssonaten eller toner fra Morgenstemning av Grieg. Bryllup vals - den gamle og vakre tradisjon, ifølge som tilhører den første dansen etter vielsen til de nygifte. Særlig for de som planlegger bryllup , men også for andre som vil lære vals , tilbyr Kom og Dans brudevalskurs på flere steder rundt i landet.


Det kan også være mulig å få leid instruktør til privatkurs. Skal du gifte deg eller kjenner du noen andre som skal, må du gjerne ta kontakt for mer informasjon. To år etter at de møttes på Roskildefestivalen via felles venner, var det altså klart for bryllup mellom Oslo-paret Marita Liabø (31), opprinnelig fra Førde, og Horten-mannen Audun Burmann (33). Er det noen der ute som har noen forslag på sanger som vi kan danse vals til? Takknemlig for svar.


Vals bryllup

Taler og sanger i bryllup Taler i en bryllupsfest er påkrevd og de kan foregå etter alle kunstens regler. Velkomsttale fra vertskapet og toastmaster, og takk for maten-tale, er obligator. Og MÅ det absolutt være en vals ? Jeg skal forsøke å gi dere noen svar her: De ulike valsene.


Tradisjonelt sett var det wienervals man danset i brylluper , men nå i moderne tid er det også mange som velger å danse engelsk vals. Det er ingen tvang å danse vals. Og ikke alle brudepar velger å danse vals , men velger heller å danse rolig tett dans (Slow som noen kaller det).


Utover dette så er det vel swing som er mest vanlig å danse i bryllup Edit: Urk, ser jo nå at dette er lenge etter bryllupet har vært. Det jeg lurer på er ikke så mye hvilke låter jeg bør velge, men mer om hvilken type musikk som passer til de ulike fasene av kvelden. Vals er neste stilart som vi ser litt nærmere på i vår presentasjon om dansestiler.


Har du vært på en skoleball eller i bryllup har du helt sikkert danset vals.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg