mandag 3. april 2017

Påskeaktiviteter i barnehagen

Hjemmelaget pynt er jo så koselig å sette frem. Stas for barna og de lærer mye! Som barnehagelærer må vi, som rammeplanen sier, legge til rette for og videreutvikle barnas kreative prosesser og uttrykk.


Her er fem tips til hva dere kan finne på inne i påsken - enten dere er på hytta, i barnehagen eller i byen. Og skal barnehagen male noe, er det kjempeartig å lage struktur i malingen ved å blande sukker eller sand i. Som et siste tips, oppfordrer hun til å ta vare på hermetikk for å plante karse i.

Makrellbokser er supert til dette. Men her tar man hva man har. Det er jo det som er hele vitsen. Barnehagen skal bidra til at barna får innsikt i matens opprinnelse og bli nysgjerrige på naturvitenskapelige fenomener. Det kan et egg være en god hjelper til.


Et egg kan gå fra flytende tilstand til fast form vet at vi koker det eller steker det. Men det kan også være spennende å studere egget før vi knuser skallet. Barna har deltatt i forskjellige aktiviteter på tvers av gruppene.

Alle har vært på tur, vært ute og hatt bål i grua og alle har vært på verkstedet. Gode relasjoner skapes. Påskeaktiviteter Påskeaktivitetene går sin gang,.


Blogg som pedagogisk verktøy. Bevegelseshistorie - Bassengbakken barnehage. Digital praksis i barnehagen.


I denne bevegelseshistorien (PDF, 4kB) blir en oppmuntret til blant annet å rulle og å velte. Dans med pudding TV - Rørehagen barnehage. I Rørehagen barnehagen danses det i overgangssituasjonene på småbarnsavdelingen Tusseladden.


Slik ble barnehagen bedre til å formidle bøker De ansatte i Berg Barnehage kunne mye om språk, men ville jobbe mer med bøker i språkarbeidet. Vi setter på. For dette arbeidet vant de Leseprisen.


Her kan du lese hvordan barnehagen jobbet. Barnehagen må legge til rette for og videreutvikle barnas kreative prosesser og uttrykk. Rammeplanen påpeker også at vi skal bruke ulike teknikker, materialer, verktøy og teknologi til å uttrykke oss estetisk. Jeg har nettopp startet å jobbe som pedagog i barnehage , med både små og store barn.


Hadde vært så gøy å få til en samletråd her med masse ideer til aktiviteter (gjerne knyttet til rammeplanens områder).

Så enkelt kan det være og så gøy! Vi vil gjerne ha besøk av barnehagene på Sjølingstad Uldvarefabrik, og inviterer til påskeverksted i perioden 7. I april måned har vi snakket om påsken og om hva som skjer i naturen om våren. Vi har hatt mange kjekke formingsaktiviteter og turer i skog og mark. Barna koser seg og lager ting med hjelp fra de voksne. Annett, som hadde ansvar for samlinga, gjorde litt ekstra stas på han som skulle feire bursdagen sin i påsken med bursdagssang.


Når vi sang om kyllingen som ville ut av egget fikk ungene plutselig øye på en stor påskekylling på huska ute i barnehagen. Da blei det stor ståhei og alle ville til vinduet for å se! Her jobber flotte, blide og trivelige damer og menn, og sammen jobber vi for at alle i barnehagen skal ha det trygt, morsomt og utviklende mens de er hos oss, og at hver dag blir en god dag for store og små. Treåringene har hatt litt påskeaktiviteter de siste to ukene.


Vi har lagt til rette for å jobbe i små grupper av gangen. Her er det arrangert et bord til å lage påskekort, og fireåringene var også invitert til å komme innom. Lei av lekeplassen? Prøv heller disse gøyale uteaktivitetene for barn. Disse uteaktivitetene passer for barn under år, til år, til år og over år.


Mitt foretak jobber med å gi voksne kunnskap om barn og ideer til en spretten, kjærlighetsfull og kulturbevisst pedagogikk. Jeg skriver bøker og holder kurs for alle som jobber i barnehage. Når jeg ikke er på farten holder jeg til på mitt lekeverksted og kontor ved Fantoft gård barnehage i Bergen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg