onsdag 12. april 2017

Normalt blodtrykk gravid

Har du hatt normalt blodtrykk som blir høyt etter uke 2 sier vi at det har med svangerskapet å gjøre. Rundt 5-prosent av gravide kvinner vil kunne oppleve dette. Men hva regnes egentlig som normale verdier? Grensene for normalt blodtrykk er gjenstand for kontinuerlige diskusjoner. Blodtrykk er et stort og omdiskutert tema.


Er temmelig sikker på at når en er gravid kan blodtrykket være litt lavere enn ellers. Og det er ikke farlig. Kan være litt ubehagelig, at en er svimmel osv.


Det er når det blir for høyt det kan by på problemer. Vanligvis manifesterer høyt blodtrykk under graviditet seg i andre og tredje trimester hos kvinner som ikke lider av denne tilstanden, vanligvis etter uke 20. Normalt blodtrykk gravid. Gi hydose kalsiumtilskudd til gravide forebygger trolig hyt blodtrykk og svangerskapsforgiftning.


Normalt blodtrykk gravid

Om lag 7-prosent av alle gravide fr hyt blodtrykk , men dette). Gravide kvinner flges tett i svangerskapsomsorgen med tanke p. Hvorfor er det så viktig å ha et normalt blodtrykk , og hva bør blodtrykket helst ligge på? Hvor farlig er egentlig høyt blodtrykk ? Kan vi gjøre noe selv for å senke trykket?


Er lavt blodtrykk like ille? Her får du svar på alle de viktigste spørsmålene om både normalt , lavt og for høyt blodtrykk. Noe legen synest er et kjempebra bt. Den gravide merker som regel ikke noe til svangerskapsforgiftningen før tilstanden har blitt alvorlig.


Tidlige tegn kan imidlertid fanges opp på svangerskapskontrollene. Lege eller jordmor vil kunne oppdage at blodtrykket øker og at man utvikler lekkasje av protein i urinen- ofte med hevelser i kroppen (ødem). Faktisk er det ganske vanlig at gravide kvinner har lavt blodtrykk under første måned av svangerskapet.


Første gang jeg målte blodtrykket i uke av graviditeten hadde jeg 1over 60. Jeg har ingen aning ang. Nå er jeg uker på vei og hadde 1over 70. Har jeg høyt, normalt , eller lavt blodtrykk ? Over dette har man høyt blodtrykk - eller hypertensjon i legespråk. Hm, dette er jo veldig individuelt da.


Så jeg synes trykket ditt hørtes ganske normalt ut, og ikke høyt i det hele tatt. Hva er normalt blodtrykk ? Og hva ligger dere på? Tessy_ Gift med forumet. Under svangerskapet er blodtrykket hos de aller fleste ganske lavt.


Grunnen til at lege og jordmor alltid måler blodtrykket , er for å fange opp de som måtte ha for høyt blodtrykk. Hos gravide bruger man det blodtryk, der bliver taget ved første lægebesøg om udgangspunktet (for hvor blodtrykket normalt ligger). Men med alderen bliver ens pulsårer stivere og mindre eftergivelige. Derfor kan blodtrykket stige, og det er ikke unormalt at have et systolisk blodtryk omkring 1mmHg i års alderen. Med blodtrykket mener vi som regel det arterielle blodtrykket , altså det blodtrykket som måles i arteriene (pulsårene).


Det er dette blodtrykket som måles på legekontoret.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg