mandag 17. april 2017

Når begynne med smokk

Ekstra myk smokk øker sjansene for at barnet tar smokken! Med Philips Avent smokker kan du trøste barnet ditt når som helst. Vi tar godt vare på de små. Skadelige midler er selvfølgelig forbudt i vår nettbutikk!


Kjøp smokk hos Babyshop.

Vi har alt fra baby og opp til eldre barn. Lag din egen smokk med ditt eget bilde, motiv og tekst. Vi tilbyr et bredt spekter av forskjellige produkter. Det er i tillegg slik at melkestrømmen fra et bryst kommer i bølger, mens melkestrømmen fra en flaske er like sterk hele tiden. Noen barn takler å sjonglere disse ulikhetene, mens andre barn ikke gjør det.


Jeg lurte veldig på når kunne tilby baby smokk. Ikke at jeg hadde noe spesielt ønske om at babyen min skulle bruke smokk , men vi fikk fort et ”problem” med at babyen brukte puppen som smokk og bare skrek om hun ikke fikk pupp hele kvelden.

Derfor bør barn helst ikke sovne med smokk i munnen. Smokken kan også hjelpe deg å avgjøre om barnet kun er irritabelt eller gråter fordi det er sultent. Prøver du å gi smokk når barnet er sultent, vil smokken raskt bli avvist!


Når begynte dere med smokk ? Vi måtte begynne med smokk fordi jeg ikke kunne la babyen ligge på puppen så ofte som han ville for kos og trygghet (han var hos pappaen sin) pga en skade, og det skulle vi gjerne ha unngått. Får vi et barn til, skal det ikke en eneste smokk inn i dette huset. Om du ønsker å bruke smokk til barnet ditt eller ikke, er mye opp til deg selv.


Helsesøster Elin Asbjørnsen sier at smokk til barna kan være en god hjelp for barna når de skal falle til ro – etter at ammingen har kommet godt i gang. Men det er heller ikke alle barn som vil ha smokk. Smokk er ofte et tema som kommer opp rett etter at barnet er født. For å unngå sugeforvirring, skal en ikke begynne før ammingen er vel etablert.


I begynnelsen bruker barnet smokk for å tilfredsstille sugebehovet og for finne ro, sier helsesøster Elin Asbjørnsen ved Rennesøy helsestasjon. De viktigste faktorene er at språkutviklingen kan forstyrres. Samtidig kan bruk av smokk gi problemer med tannstillingen. Tannleger anbefaler at barn slutter med smokk senest i treårsalder.


Barn bør helst slutte med smokk i toårsalderen, og barn over tre-fire år bør ikke bruke smokk.

Ja, regelen er vel som du sier, at babyen må være trygg på ammeteknikken. Vi begynte med smokk til vår gutt da han var dager gammel, siden han hadde et kjempestort sugebehov, og jeg hadde rikelig med melk. Den ene bruker smokk når han skal sove, eller ved behov for trøst og kos.


Han andre, nei han skal hvertfall ikke ha en smokk i munnen. Tro meg, jeg har prøvd all verdens merker, fasonger, størrelser, gummi, silikon, rund-, anatomisk-, prematursmokk, naturgummi og vanlig narresmokk. Jeg ga min baby smokk fra dag Hehe! Hadde den med på sykehuset, og ble flau da min lille hadde smokk mens vi på velkomstmøtet på sykehuset ble fortalt å vente med smokk ! Har ikke vært problemer med amming vs smokkbruk.


Ingen sugeforvirring! Bare vært herlig å kunne putte i smokken innimellom, siden sugebehovet er stort. Når ammingen er godt etablert, er vel det generelle rådet. Min første fikk smokk fra han var ca dager gammel, ammet fint hele veien. Minste ville aldri ha smokk og bruker fortsatt meg eller tommelen, ganske slitsomt.


Når man ett lite barn skal slutte med smokk - blir det fort en emosjonell erfaring for den lille. Det blir fort en blanding mellom sinne og fortvilelse- når barnet skal slutte med smokk. Derfor kan man med fordel begynne å snakke tidlig med barnet om at smokken skal fjernes. Barn over tre-fire år bør ikke bruke smokk. Barn får sin første innkalling til tannlege når de er rundt tre år gamle.


Dette kan være en fin anledning til å sjekke bittet og tannbuen. Den andre grunnen er at sugeteknikken er annerledes- Hvis du er sår och har vondt når du ammer bør du i hvert fall få hjelp til at barnet tar bedre tak før du introduserer smokk. Når det er sagt kan man bruke narresmokk med fornuft og bare tilby en del av dagen da barnet er som mest urolig og inget annet hjelper. Har en liten tulle på dager. Lurer på når man kan begynne med smokk ? Merker at hun har veldig sugebehov.


Og det rett etter et målti så det er ikke sult. Er redd for å begynne med smokk også, vil ikke ødelegge ammingen som jo fungerer kjempebra allerede. Små barn vokser og utvikler seg i rasende fart. Ulike faser avløser hverandre, og iblant går det så fort at ingen uker er like. Midt oppe i alle forandringene er det viktig å huske at alle barn er unike små individer – også søsken er forskjellige – og at det er mange foreldre som går rundt og lurer på nøyaktig det samme som du.


Her slutta eldstemann den helga han ble 3år, og det gikk uten noe problemer. Etter han fylte år, så fikk han kun ha smokk når han sov, eller var syk. Minstejenta har de samme reglene, og kommer også til å slutte på henne når hun blir 3. Det er forskjellig hvilken alder det er normalt å begynne med sminke alt ut ifra hvor man er og hvilket miljø det er der.


Det er ofte slik at hvis en begynner begynner alle. Jenter begynner tidligere og tidligere med sminke, men det mest normale nå er vel kanskje å begynne når man begynner på ungdomsskolen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg