tirsdag 11. april 2017

Hvor mange har navnet

Navnestatistikk og navnesøk på fornavn og etternavn. CSS-filen ble ikke lasted ned korrekt, skjermleseren støtter ikke CSS, eller din versjon av Internet Explorer er for gammel for dette nettstedet. Her kan du søke på fornavn og etternavn og finne ut hvor mange i Norge som heter dette og hvordan bruken av navnet har vært over tid.


Statistikk over navn på alle personer som er folkeregistrert i Norge. Alle navn med mer enn tre navnebærere gir treff i navnesøket.

Statistisk sentralbyrå (SSB) har hovedansvaret for å dekke behovet for statistikk om det norske samfunnet. Navn som har hatt størst fremgang de siste årene, er Filip, William og Odin for gutter, og Sara, Alma og Adelen for jentene. Trendene ofte fra Sverige.


Mange trender er internasjonale. Særlig arver vi navnetrender fra Sverige. Mitt navn er vi også eller som har. Han etterfulgte sin far den 17.


Det er imidlertid ikke påvist at tannfrembrudd i seg selv fører til sykdom.

Barn i ½–1½-årsalder er lett mottakelige for infeksjoner og har ikke så sjelden feber og nedsatt allmenntilstand. Men barnet kan være mer urolig og irritert enn vanlig. Hvilke navne ligger på top-50-listen over nyfødtes navne?


Hvor mange nyfødte har fået navnet Dorthe? Disse spørgsmål og mange flere kan du få svar på i navnestatistikken. Geovitenskapene har bidratt med detaljert informasjon om jordens fortid. Den tidligst daterte materie i solsystemet ble dannet for mer enn milliarder år siden, og for milliarder år siden ble jorden og de andre planetene i solsytemet dannet fra en protoplanetarisk skive av støv og gass som var til overs etter dannelsen av solen. Denne talen blir holdt for å være blant de viktigste innenrikspolitiske taler kong Harald har holdt.


Under naturkatastrofer i Norge har kongen ved flere anledninger besøkt de berørte stedene for selv å danne seg et nærmere inntrykk av forholdene, og også for å gi moralsk støtte til befolkningen. Saturns måner er en gruppe på minst måner som går i bane rundt planeten Saturn. Tragedien Romeo og Julie har gitt navn til to indre måner: Juilet er oppkalt etter heltinnen, mens Mab er oppkalt etter feenes Dronning Mab i Shakespears fortelling.


Shakespeare hentet trolig navnet fra en keltisk gudinne, som på irsk kalles Medb, og på walisisk Mabb. Portia er heltinnen i skuespillet Kjøpmannen i Venedig. Jeg skjønner ikke hvordan noen kan finne ut for og etternavn bare ved å vite tallene dere legger ut her. Er det noen som vet hvor mange navn vi egentlig har her eller?


Er utrolig mange hvertfall. Og for de av oss her inne, tviler jeg det er så veldig intressangt å vite og bruke masse tid og energi på å finne ut hvem dere er.

Du kan også ta et beskyttet etternavn dersom du har en tilknytning til navnet , for eksempel ved slektskap, ekteskap, samboerskap der man har bodd sammen i minst to år eller har felles barn, adopsjon, steforeldreforhold eller fosterforeldreforhold. Saksbehandler tar kontakt med deg hvis det er behov for dokumentasjon. Av Venterogventer, Mai 24.


Navneforskerne har ordnet forskjellige typer gårdsnavn kronologisk noe som gir holdepunkt for å fastslå når stedet ble tatt i bruk av mennesker eller fikk fast bosetning. Noen muskler har store motoriske enheter, det vil si de består av mange muskelceller og utfører derfor grovere bevegelser (for eksempel muskler i beina). Muskler som utfører nøyaktige og fint avstemte bevegelser, som øyemuskulaturen, har små motoriske enheter, med få muskelceller per nerve, ofte bare 8–10. De er høyt verdsatt i mange kulturer, men de har også vært gjenstand for fantasifulle og skremmende myter. Navnet øyenstikkere skriver seg fra en slik, feilaktig forestilling.


Også navn på denne insektgruppen i andre land samt lokalnavn her i landet henspiller på uriktige oppfatninger om at øyenstikkerne skal være farlige for mennesker.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg